El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Facheca ja és, oficialment, Fageca

Fageca / Facebook Ajuntament
  • Ministeri, Ajuntament, Consell i AVL, d'acord amb el canvi

El Consell, després d'alguns tràmits burocràtics, ha aprovat el canvi de denominació de Facheca a Fageca. L'Acadèmica Valenciana de la llengua també ha emés un informe favorable al canvi.

És una d'eixes qüestions històriques a les nostres comarques que, per fi, s'ha acceptat. El nom del municipi del Comtat, que fins ara era de forma oficial Facheca, passa a nomenar-se Fageca.


L'acord s'ha adoptat després que l'ajuntament del municipi d'El Comtat acordara aprovar el canvi de la denominació del municipi de Facheca per Fageca, de conformitat amb l'informe de la Secció d'Onomàstica de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, emés el 7 de setembre de 2020.

La Direcció General de Règim Jurídic Autonòmic i Local, del Ministeri de Política, va certificar el 14 de desembre de 2020 que la nova denominació proposada pel municipi no coincideix amb la de cap municipi inscrit en el Registre d'Entitats Locals. A més, el ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua va adoptar en gener de 2021 l'acord de considerar que el nom més adequat del topònim és Fageca.