El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fageca treballa per activar el turisme de desconnexió

Fageca / Aramultimèdia

Gràcies al programa Reviu de la Generalitat Valenciana, Fageca ha pogut contractar a Eleuterio, un home que després del confinament ha decidit canviar la seua vida a Alacant per mudar-se a Fageca i iniciar un projecte per revitalitzar el turisme rural del poble.

En el mes de març Fageca anunciava que s’havia adherit al programa Reviu amb el qual l’ajuntament havia pogut contractar a Eleuterio Portés perquè iniciara un projecte per potenciar el turisme de muntanya, de desconnexió i de tranquil·litat.

El nou veí del poble porta poc més d’un mes vivint a la Casa de la Mestra i està fent-se una llar allí mentre descobreix totes les rutes i els senders que amaguen els paratges de la Vall de Seta. La idea principal de Portés és potenciar un turisme que valore la tranquil·litat i la pau que transmet la natura. “La gent ha de vindre ací disposada a gaudir de la natura, del silenci i del no fer res” comenta. Explica que estan creant-se activitats a l'aire lliure, però que la gent també podrà gaudir del no tindre res a fer i connectar amb un entorn envejable i ple de pau.

Ismael Vidal, l’alcalde de Fageca, confessa que “amb Eleuterio hem tingut molta sort” perquè té per a Fageca, les mateixes ambicions que l’ajuntament. S’està treballant conjuntament amb els pobles del voltant com Benimassot per realitzar una oferta turística similar en tota la zona de la Vall de Seta.