El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Vall d’Albaida acull la 37 edició de la Mostra Internacional de Titelles fins el pròxim diumenge

Des del dijous i fins el pròxim diumenge es pot gaudir d’una amplia programació dirigida a edats molt diverses en diferents pobles de la comarca de la Vall d’Albaida. Es pot consultar la programació ací.

Un total de 19 companyies de titelles provinents de diversos països actuen aquests dies en els 20 pobles de la comarca amb obres dirigides a totes les edats.

Molt a prop de casa, a la comarca veïna, arranca aquest dijous la 37 Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida, un esdeveniment que té una gran acollida entre la població i que es dirigeix a totes les edats.

L’inici s’ha fet aquest matí amb una actuació ‘Volcán azul’ de la mà de Begoña Tena a l’Escoleta Municipal. Huit anys porta Tena representant aquesta obra sent ella mateixa una titella humana de grans dimensions en la que juga a ser un volcà terrestre i acaba sumergint-se a les profunditats marines amb un peixet que articula un senzill ‘Glup’ ‘Glup’. I és que l’actuació es dirigeix a xiquets i xiquetes d’entre 0 i 4 anys i no té cap tipus de text més enllà de dues paraules i monosíl·labs solts, sons, música, llums i moviments. Una titella pròxima que acaba asseguda a terra amb els més menuts.

La següent actuació ha sigut a l’Auditori, on xiquets dels 3 a 6 anys han pogut gaudir durant quasi una hora de ‘Nube Nube’ de Periferia Teatro. La posada en escena amb un fons negre es caracteritza per 3 núvols a l’escenari i tota una història que es desenvolupa amb un personatge que viu damunt d’elles i que veu passar avionetes o com els núvols cobren formes com la d’un cocodril.

Aquestes dos han sigut a Aielo de Malferit, població amb el major nombre d'espectacles per ser la capital cultural,  però fins el pròxim diumenge es pot gaudir d’una amplia programació dirigida a edats molt diverses en diferents pobles de la comarca de la Vall d’Albaida. Es pot consultar la programació ací. En total son 19 espectacles de teatre que actuen a 20 pobles de la comarca.

Vicent Domingo, Director Adjunt de la Direcció de la Mostra, ha assegurat que “Hi ha una companyia que ve d'Italia, diverses valencianes i una estrena que ve des de Catalunya" i ha afegit la importancia de l'acollida de la ciutadania per a que puga seguir sent una realitat, juntament amb el recolzament de la Mancomunitat. Aquesta edició tindrà també espectacles de carrer amb titelles gegants, ha destacat l'organitzador com a novetat.