El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dos nous assalts a cases de l’Estepar aquest cap de setmana reactiven l’alerta entre els veïns i veïnes

En total s’han produït 21 assalts en el que portem d’any a cases de d’Urbanització de l’Estepar, es a dir, una de cada cinc cases i masies de la zona han sigut assaltades.

Un dels assalts va ser cridaner perque es va còrrer la veu de que s'havia robat una escopeta i que el lladre podia estar per la zona armat. Els veïns i veïnes van haver de ficar-se a les cases davant les ordres dels policies que es movien per l'urbanització amb jupetins antibala.

El regidor de Seguretat, Raúl Llopis, ha explicat que entén la critica per part de qui està patint aquest onada d' assalts i robatoris, però que ja s'han reunit en diverses ocasions amb els veïns per explicar la situació. També confirma que el dijous passat es va enviar un informe al que s'havien compromés a una reunió a l'estiu per a la col·locació de càmares de seguretat de trànsit. 

Llopis ha argumentat que se'ls va explicar quin seguiment s'estava fent per part dels cossos de seguretat de l'Estat, la correlació d'uns fets amb altres i que es va prometre que s'incrementaria la presència policial.

En total s’han produït 21 assalts en el que portem d’any a cases de l’Urbanització de l’Estepar, que pertany al terme municipal d’Alcoi. Es a dir, una de cada cinc cases i masies de la zona han sigut assaltades, en algunes d’elles s’han produït robatoris i en altres no, segons els propis veïns.

Els dos últims han tingut lloc aquest cap de setmana, un d’ells molt cridaner, doncs es va córrer la veu de que s’havia robat una escopeta i que el lladre podria estar pels voltants amb ella. La Policia amb els jupetins antibales anava avisant als veïns i veïnes per a que es clavaren dins de les cases.

Malgrat les declaracions del regidor de seguretat,els veïns i veïnes es queixen del poc interès mostrat per part de les autoritats i mostren la seva preocupació i por. Pablo Diaz, com a portaveu, ha explicat que ja en juny quan s’havien donat 17 assalts, es va mantindre una reunió amb el comissari cap de la Policia Nacional, la Policia Local i el regidor de seguretat, Raúl Llopis, i que d’aquella reunió sols van quedar bones paraules i la frase destacada que repetien: Alcoi és un lloc segur.

Diaz assegura que se senten abandonats i que des de l’any 2013 no havia hagut una onejada d’assalts i robatoris com aquesta. També ha comentat que porten un any per a rebre un permís que els permeta col·locar càmeres de vigilància en la via pública, encara que aquestes estiguen regides o controlades des de la Policia, per poder tindre més informació dels cotxes que circulen o les persones que passen.

Davant de l'absència de fets per part de les autoritats, els veïns i veïnes han començat a fer un registre on apunten dades d'interés sobre els assalts: si roben o no i el qué, si hi ha gossos o càmeres de vigilància, com van accedir, dades dels lladres o el vehicles que portaven, etc. També han assegurat que no descarten començar a organitzar-se per tal de defensar les seves cases sino ho fa la Policia.