El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

FCC encara 'valora' subcontractar el servei de neteja de la ciutat

FCC contempla subcontractar part de la neteja a un centre de treball que promou l'ocupació de persones amb discapacitat.

L'empresa assegura en un comunicat de premsa que, "en cas que es duguera a terme (la subcontractació), ho farà complint els requisits legalment establerts". Tot malgrat la denúncia feta per alguns grups de l'oposició, on s'assenyalen possibles irregularitats en la subcontractació.

Fomento de Construcciones y Contratas, l'empresa encarregada del servei de neteja en Alcoi, ha volgut desmarcar-se de les acusacions sobre possibles irregularitats en la gestió del servei. Davant la denúncia feta per Compromís Alcoi, on es posava en dubte les formes amb què FCC volia subcontractar part del servei, l'empresa adjudicatària assegura que el procediment, "en cas que es duguera a terme, ho farà complint els requisits legalment establerts". Al comunicat asseguren també que la subcontractació tindria un caràcter social, ja que es realitzaria amb un centre especial de treball que afavoreix la contractació de persones amb discapacitat.

El portaveu de Compromís, Màrius Ivorra, entén que si l'empresa porta avant els seus plans "s'estaria cometent una irregularitat, pel qual cabria la possibilitat de plantejar un contenciós administratiu". Els nacionalistes continuen remetent-se a l'article 227 de la llei de contractes, segons el qual l'empresa hauria d'haver especificat en el contracte signat tant els seus plans de subcontractació, com l'empresa objecte de l'acció i l'import. Unes mesures que des de Compromís, després d'haver revisat amb els seus serveis legals el contracte de la gestió de la neteja, asseguren no haver-se acomplert.