El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

FCC gestionarà de nou el contracte de la brossa i neteja viaria a Alcoi per 3,8 milions d'euros a l'any

Plenari extraordinari / R. Lledó
Han votat a favor tots els grups, excepte l'abstenció de Compromís i Guanyar. En el plenari ordinari de febrer, s'adjudicarà el contracte

FCC tornarà a gestionar els residus i la neteja viària a Alcoi. El contracte tindrà un cost de 3,8 milions d'euros anuals. Jordi Martínez, regidor de Medi Ambient, destaca que "ara és complicat controlar la gestió de la brossa en alguns punts de la ciutat. Amb el nou contracte es tindrà més control sobre l'empresa"

Alcoi ja ha fet un pas molt important pel que fa al nou contracte de la brossa i neteja viària. En un plenari extraordinari s'ha aprovat per majoria la classificació d'empreses, segons la Mesa de Contractació. Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) ha presentat la millor oferta segons els tècnics, valorat anualment en 3,8 milions d'euros. És l'empresa que actualment gestiona el contracte. ARAMULTIMÈDIA ha estat present a aquest plenari extraordinari en el qual PP, PSOE i Ciutadans han votat a favor d'aquesta classificació, mentre que Guanyar i Compromís han votat abstenció.

El contracte té una durada de 4 anys, prorrogables a 2 anys més. Cal recordar que aquest contracte és el que més diners suposa per la ciutadania i que, fins ara, havia estat prorrogat 5 anys. Un dels principals canvis d'aquest contracte serà al casc històric on hi haurà contenidors de 'llevar i posar' per tal que no estiguen durant el dia en zona urbana.

Jordi Martínez, regidor de Medi Ambient, també ha contat a aquest mitjà de comunicació que començarà una experiència pilot per anar incorporant el 5é contenidor destinat a la matèria orgànica. Martínez ha destacat que comencen ja a implantar aquest contenidor per fer una "experiència educativa per quan siga obligatori per llei". Altre plec en el contracte és la recollida porta a porta en els polígons de les deixalles i cartó.

I com es controlarà la nova gestió de la brossa? D'una banda, hi haurà auditories externes, i, d'altra banda, la mateixa ciutadania podrà tindre algunes dades sobre la gestió de residus a Alcoi. El regidor de Medi Ambient reconeix que "ara és complicat controlar la gestió de la brossa en alguns punts de la ciutat. Amb el nou contracte es tindrà més control sobre l'empresa".

Un dels motius pels quals s'ha celebrat el plenari extraordinari i de caràcter urgent, és per a què s'adjudique el contracte en el plenari ordinari de febrer. El Partit Popular s'ha mostrat en desacord amb el caràcter urgent del plenari, ja que han destacat que "s'ha guanyat un dia en set anys". Rafa Miró també ha apuntat que des del PP "sempre han volgut aconseguir l'excel·lència en el servei".

Guanyar Alcoi ha votat abstenció perquè "no han tingut incidència en la decisió", ja que "és una qüestió tècnica i no política". Ciutadans i Compromís (aquests últims han votat abstenció) no han estat d'acord amb la forma que s'ha redactat els punts al plenari. Els de Sedano han destacat que no és l'oferta millor valorada econòmicament, sinó "la millor oferta en relació qualitat - preu".