El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Febrer serà el mes de la gastronomia a Alcoi

Febrer és "un mes de cullera, de gastronomia de muntanya". Empresaris i Ajuntament preparen un nou esdeveniment gastronòmic a la ciutat, que tindrà lloc en febrer del 2020.

Amb la Fira Modernista, les festes de Moros i Cristians, el Nadal Alcoià, i moltes altres activitats, queden pocs mesos sense activitats extraordinàries a Alcoi. Però quedava un recurs per explotar. La gastronomia. És per això que des de l'Associació Alicante Turismo Interior, els hostalers locals i l'Ajuntament d'Alcoi s'han unit per a crear un esdeveniment gastronòmic únic a la ciutat. Els detalls es treballaran durant el pròxim any perquè com diu Ramón Reche, vicepresident de l'Associació Alicante Turismo Interior, l'objectiu és "recuperar eixes jornades que s'han perdut i que són de vital importància per a La gastronomia de la comarca. Però busquem alguna cosa diferent, que cride l'atenció i atraga gent de tota la província".

La regidora de turisme Lorena Zamorano, considera que "queda molt per fer en el camp de la gastronomia, on encara no estem posicionats i és una oportunitat per a créixer". Atenen així una iniciativa del mateix sector però s'ha de treballar en calma perquè "no volem tan sols degustacions, volem fer alguna cosa més potent, que implique al comerç, al sector agroalimentari, a empreses d'oli per exemple. Una activitat que capitalitze la gastronomia d'interior".

Així que, tot i que l'activitat no està detallada, sí que la Mesa de Turisme ha concretat la data per a la primera de les trobades gastronòmiques: febrer del 2020. Com diu Lorena Zamorano, "un mes de cullera, de gastronomia de muntanya".