El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

FEDAC ajudarà les empreses de les Comarques a obrir mercats estrangers

Javier Expósito

Javier Expósito, delegat de JOVEMPA en FEDAC i expert en Comerç Exterior, pretén organitzar sessions de treball amb tècnics d'IVACE Internacional i amb empreses interessades a iniciar contactes comercials amb les 40 antenes repartirdes pel món.

La Federació d'empresaris de L'Alcoià i El Comtat té la intenció d'assessorar les firmes de les comarques a vendre a l'exterior. Per això, ha obert un canal de comunicació amb l'IVACE (Ens de la Generalitat encarregat de la promoció exterior) per a aprofitar les vora 40 antenes que l'organisme valencià té en funcionament en diferents mercats.

Per això, demanarà d'aci a poc temps una reunió de treball amb la directora general d'Internacionalització de la Generalitat, María Dolores Parra, per a recaptar informació i també per a conéixer de primera mà les eines i sistemes de gestió i comunicació amb les 40 antenes de les quals disposa l'Administració en mercats forans. Les antenes són oficines contractades pel govern valencià per informar les empreses sobre les particularitats dels mercats d'eixos països, així com per a obrir els primers contactes comercials. En l'actualitat hi ha unes quaranta repartides per tot el món, però l'organisme autonòmic està obert a incorporar-ne de noves seguint la demanda de les mateixes empreses.

Li prenen la paraula a Rafa Climent

En la recent jornada de treball mantinguda entre el conseller d'Economia, Rafa Climent, i els responsables de FEDAC a Alcoi, el titular de la cartera econòmica del govern valencià va posar a la disposició de l'empresariat el departament d'internacionalització d'IVACE, donat el caràcter exportador d'aquesta àrea industrial.

És per això pel que FEDAC, sota la coordinació en aquest apartat de Javier Expósito, expert en comerç exterior i delegat de JOVEMPA en la Federació, sol·licitarà a la directora general d'Internacionalització eixa reunió de treball. I és que FEDAC pretén ser l'entitat que intercedisca entre empreses de l'Alcoià i El Comtat i les pròpies antenes per a valorar les vies d'eixida dels productes de les indústries cap a mercats potencialment interessants i factibles. Una tasca que haurà de ser compartida i coordinada al costat de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis d'Alcoi. La Cambra és l'interlocutora natural per a les empreses exportadores i desenvolupa interessants experiències formatives i de gestió en internacionalització com el programa ‘*Comença a exportar’, de la mà d'ICEX i IVACE.

 

 

L'assessorament de Javier Expósito

Segons Expósito, “les antenes de la Generalitat són una eina interessantíssima per a les nostres empreses, perquè ens obrin les portes i ens permeten conéixer, amb l'experiència i coneixement dels seus tècnics, com són aqueixos mercats i com accedir als possibles compradors. Són una ‘porta calenta’ perfecta per a iniciar contactes. Des de FEDAC volem estar en contacte directe i fluid, tal com ens va indicar el conseller Climent, amb IVACE i amb les 40 antenes. Són mecanismes que ja existeixen i amb els quals podem treballar des de hui mateix. Volem que a les nostres empreses els resulte més fàcil l'obertura de fronteres comercials”.


Expósito pretén organitzar sessions de treball amb tècnics d'IVACE Internacional i amb empreses interessades a iniciar contactes comercials amb aqueixes antenes.