El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

FEDAC, Cambra i Ajuntament inicien els tràmits perquè els polígons d'Alcoi siguen 'avançats', competitius i atraguen noves empreses

Reunió entre Gomicia, Natxo Gómez (FEDAC), Ramón Juan i Rafa Francés (els dos del Polígon de Cotes Baixes)

Amb tot, s'aconsegueix que l'empresariat i l'Ajuntament s'impliquen en el manteniment i millora de les àrees empresarials, habitualment abandonades i amb importants deficiències bàsiques.

La Federació empresarial de L'Alcoià i El Comtat, FEDAC, de la mà de la Cambra de Comerç i Indústria i també l'AJuntament, ha iniciat el procés que portarà als polígons d'Alcoi a accedir a bonificacions fiscals, subvencions i accions de promoció exterior. Començaran per Cotes Baixes.

És una acció que promou la nova llei d'Àrees empresarials aprovada en juny per les Corts Valencianes i ideada per la Conselleria d'Economia Sostenible. Persegueix diferents objectius. Els més importants, que els polígons compten amb infraestructures necessàries perquè les empreses que els habiten siguen competitives i productives. Com que els polígons seran millors, seran un pol d'atracció per a noves inversions i noves empreses.

La Llei permet catalogar les diferents àrees empresarials en diferents categories atenent a les 'virtuts' i serveis que ofereixen. Els d'Alcoi poden ser 'Avançats', i aconseguir eixa etiqueta aportarà importants beneficis. Les empreses pagaran menys impostos, tindran prioritat per a rebre ajudes i accions per al comerç exterior.

Amb tot, s'aconsegueix que l'empresariat i l'Ajuntament s'impliquen en el manteniment i millora de les àrees empresarials, habitualment abandonades i amb importants deficiències bàsiques.

Ara, de la mà de FEDAC, Ajuntament i Cambra de Comerç i Indústria han decidit iniciar els tràmits per a obtenir eixa classificació. El primer pas està donat: L'Ajuntament gràcies al regidor d'empresa, Manolo Gomicia, farà un informe per detectar quins requisits de la catalogació li falten als polígons. Després els solucionarà i finalment es demanarà la consideració de polígon Avançat. Es començarà per Cotes Baixes, que té estructura i gerència des de fa 40 anys i gràcies a les ajudes de l'IVACE, ha millorat molt les seues instal.lacions..

 

Reaccions

Natxo Gómez, president de FEDAC, ressalta la importància que per a les àrees industrials de la ciutat té la consideració de zona ‘Avançada’. Gómez sosté que “no solament serà bo per la possibilitat d'accedir a ajudes públiques i bonificacions fiscals, sinó perquè les millores aplicades repercutiran en el bon funcionament dels polígons, i per tant serà bo per a les empreses i la seua visibilitat a l'exterior. Estar millor comunicats, comptar amb millors infraestructures i serveis beneficiara a les nostres empreses i servirà de pol d'atracció per a unes altres que vulguen establir-se ací”.


Per la seua banda, el regidor Gomicia ha destacat que l'ajuntament d'Alcoi “sempre estarà amb els empresaris a la recerca de la millora de les nostres àrees industrials com ja vam fer el passat any amb la millora dels Polígons de la ciutat, una inversió milionària aportada per l'IVACE i per l'Ajuntament, que va permetre la instal·lació de càmeres de vigilància per a millorar la seguretat, l'aposta per la il·luminació de tecnologia LED i les energies renovables, la creació d'una web per a informar sobre l'estat dels Polígons, la millora dels aparcaments, la senyalització i els espais verd. A més, anteriorment ja vam fer arribar la fibra òptica als polígons per a facilitar les seues comunicacions”.


Manolo Gomicia aplaudeix la iniciativa de *FEDAC i del seu president, que treballen sense descans pel progrés de les empreses alcoianes i esperem que la Generalitat reconega la categoria d'àrea industrial avançada.