El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

FEDAC demana raons l'Ajuntament pel retard de l'aprovació del Pla General i lamenta que empreses no s'instal-len en Alcoi o se'n vagen per falt de sòl

Cotes Baixes
  • Natxo Gómez: "Tenim empreses que davant la dificultat de trobar sòl a Alcoi ja han marxat a altres localitats, el poc sòl que hi ha té uns preus fora de mercat respecte a la resta de comarques".

Preocupació perquè el Pla general segueix paralitzat i pendent d'informes i decisions polítiques i tècniques. L'empresariat alcoià considera que és vital que, almenys, tire avant la primera fase del Pla. Com que no hi ha resultats, sospiten que moltes empreses que podrien vindre a Alcoi no ho fan perquè no hi ha sòl industrial que els satisfaça. Tampoc no saben res del polígon comarcal mancomunat.

Sòl industrial i Pla General. Conceptes que caminen de la mà. Sense Pla no es pot redefinir el futur industrial de la ciutat, i per tant "es perden passades" i empreses que podrien instal.lar-se a Alcoi no ho fan i altres ja assentades, decideixen anar-se'n.

La situació és molt delicada i la Federació d'empreses de l'Alcoià i El Comtat insta l'Ajuntament a avançar en aquest sentit, almenys en la primera fase que és quan es defineixen els usos del sòl i s'aferma el desenvolupament industrial de la ciutat. Només així es pot conéixer i posar al servei de l'empresariat el sòl disponible, que -segons FEDAC- en l'actualitat no satisfà les necessitats dels negocis que desitgen instal·lar-se a la ciutat o d'altres ja assentades que pretenen créixer i reubicar-se.

El president de FEDAC, Natxo Gómez, ha manifestat la seua preocupació i ha afirmat que "tenim empreses que davant la dificultat de trobar sòl a Alcoi ja han marxat a altres localitats, el poc sòl que hi ha té uns preus fora de mercat respecte a la resta de comarques".

 

Polígon comarcal mancomunat

FEDAC diu que no sap res del famós polígon mancomunat. L'empresariat no veu consens ni acords sobre la possible ubicació. Davant aquesta situació, les empreses que estan creixent només tenen l'opció de buscar en altres localitzacions on instal·lar-se.

La Patronal defensa la seua predisposició a avançar de la mà de l'Ajuntament. De fet, destaca que junts han coordinat el procés perquè Cotes Baixes es convertisca en Àrea Industrial Avançada. Però, -insisteixen- des de l'Ajuntament han de treballar per a aconseguir que el Pla General s'aprove i puguem continuar treballant perquè Alcoi siga una ciutat d'oportunitat i continuïtat per a la nostra indústria".

El Pla General es va aprovar en sessió plenaria en Alcoi el 2019, però no ha obtingut la confirmació tècnica per part de diferents Conselleries.