El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

FEDAC escolta les propostes dels partits polítics

En totes les reunions s'ha parlat de les possibles alternatives al sòl industrial: Alcoi Sud i un polígon mancomunat.

La patronal empresarial de l'Alcoià i Comtat, FEDAC, està fent una roda de consultes amb els diferents partits polítics que es presenten a les eleccions municipals en les nostres comarques. De moment han celebrat reunions amb Compromís, PSOE i PP.

En totes les reunions s'ha parlat d'indústria i de la necessitat de sòl industrial. En PP i PSOE estan d'acord en desenvolupar Alcoi Sud, qüestió en què Compromís no es mostra tan decidida, i, sense rebutjar-ho de front, es mostren més partidaris d'un polígon mancomunat. El polígon mancomunat és una solució que no descarta cap dels partits, tot i que reconeixen que es necessita molta voluntat política i coordinació entre municipis per a portar-ho endavant.

FEDAC amb els alcaldables de Compromís per Alcoi, Cocentaina i Muro, Alex Cerradelo, Jordi Pla i Vicent Molina.

I després FEDAC ha escoltat els compromisos que cada formació ofereix als empresaris. Des de Compromís volen millorar el servei que l'ADL ofereix als pobles més xicotets, amb tècnic que no sols ajuden amb tràmits administratius sinó que també assessoren xicotets empresaris en el seu dia a dia. Compromís també aposta per fiscalitzar el servei de neteja municipal perquè en molts municipis hi ha problemes d'incompliment.

 

FEDAC amb diversos membres del PP: representants de Benilloba, Agres, Muro, Cocentaina, Alcoi i el diputat Javier Sendra.

Per la seua banda el PP aposta per dinamitzar el comerç de proximitat a Alcoi, Cocentaina i Muro. I també aplicar plans específics per a millorar la imatge dels centres històrics, amb neteja de façanes, rehabilitació d'edificis o demolicions. Pel que fa a la zona de pobles proposen millorar la carretera que uneix Alcoi amb Benilloba. També aposten per reduir els impostos municipals, en especial l'IBI.

 

FEDAC amb alcaldables d'Alcoi, Cocentaina, Muro, Benimarfull, Benilloba, Millena i Bocairent, a més del subsecretari de la conselleria de política territorial Rafa Briet.

L'última reunió mantinguda de moment ha sigut amb el PSOE, amb qui s'ha parlat de reduir les tramitacions burocràtiques, i de millorar les telecomunicacions en les zones rurals per afavorir el teletreball.

Des de FEDAC, aprofitant que els socialistes són actuals governants en Cocentaina i Alcoi, han reclamat la necessitat de començar a treballar en una solució a la rotonda dels Bombers, on es traslladaran els problemes de trànsit quan estiga acabada la rotonda d'accés nord a Alcoi.