El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

FEDAC i Ajuntament programen dos sessions formatives sobre digitalització i autoconsum dirigides a PIMES per al 23 de novembre i l'1 de desembre

Plaques solars d'Indústrias Segui, d'Alcoi
  • En la Sala Àgora des de les 16:15 hores

Autoconsum i digitalització. FEDAC i Ajuntament han previst dos jornades amb especialistes en aquestes matèries per a les pròximes setmanes i obertes a totes les empreses de les comarques.

Les.jornades comptaran amb ponents i professionals experts en totes dues matèries i serviran per a oferir la informació més actual i rellevant a les empreses interessades en totes dues qüestions.

Cal inscriure's, això sí, per mitjà d'aquests formularis:

Autoconsum en indústries

https://ceeialcoi.emprenemjunts.es/?op=14&n=19559

Claus per a la transformació digital de les Pimes:

https://ceeialcoi.emprenemjunts.es/?op=14&n=19609

La primera dsessió tindrà lloc el 23 de novembre en la Sala Àgora a partir de les 16.15 hores. Sota el títol “Autoconsum en indústries: com estalviar en la factura elèctrica”, aquesta sessió tractarà sobre com valorar i analitzar la conveniència de desenvolupar en les empreses industrials projectes de transició energètica, especialment en autoconsum fotovoltaic, coneixent els avantatges i condicions adequades per al desenvolupament d'aquests projectes.

A més, servirà per a presentar què són les Comunitats Energètiques Locals (CEL) i quines oportunitats ofereixen a les empreses i àrees industrials. Per a això es comptarà amb la intervenció de Salvador Jiménez, José Luis Vilar i Gonzalo Lacalle de les empreses Tecatel i Gsolar3.

Digitalització

El dia 1 de desembre, a partir de les 16.15 hores en la Sala Àgora començarà la sessió “Claus per a la transformació digital de les Pimes”. FEDAC i Ajuntament pretenen ajudar les empreses a digitalitzar-se amb les majors garanties d'èxit. Per a això, es comptarà amb la participació d'Héctor Badal de Yeeply, que parlarà sobre les claus per a realitzar un diagnòstic del punt de digitalització de l'empresa i com definir una matriu entre l'important i l'urgent.
Es presentaran els casos de diverses empreses d'Alcoi que ofereixen solucions tecnològiques de suport a la digitalització de Pimes i que donaran la seua visió sobre com fer el salt a la digitalització. Per a això, es comptarà amb les intervencions de Juanra Doménech de Klik Tiquet i Cristina Flores de Doeet.

L'opinió de Gómez i de Segura

Per a Natxo Gómez, president de FEDAC, es tracta de “una bona oportunitat per a acostar a les empreses les últimes novetats en matèria d'autoconsum i digitalització, a través d'una sèrie de panells en els quals es donaran les claus per a poder-ho fer amb les majors garanties d'èxit, afavorint l'intercanvi d'experiències i donant a conéixer empreses de l'entorn local que ofereixen serveis d'aquest tipus”.

Per a Jordi Segura, regidor d'Innovació, Indústria i Activitats i Societat Digital de l'Ajuntament d'Alcoi, “amb totes dues jornades volem ajudar a enfortir les empreses del nostre territori, especialment les industrials. La gestió energètica i la digitalització són dues oportunitats clau que ens ajudaran a ser més competitius en el mercat. Les empreses que posen en marxa iniciatives d'aquest tipus podran sol·licitar diferents línies de finançament, perquè tant la transició energètica com la digitalització són objectius prioritaris per a la Unió Europea, el govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana”.