El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

FEDAC i Cambra de Comerç demanen "major claredat" en la sol·licitud d'ajudes empresarials pel COVID-19

Imatge de l'àrea industrial de Cocentaina.

Totes dues entitats valoren "de manera positiva" les ajudes en matèria econòmica acordades per l'executiu, encara que reclamen major concreció en la tramitació de les mateixes.

"Major claredat i concreció en el procediment per a la gestió d'ajudes i exempcions fiscals". Aquesta és la demanda conjunta de la Federació d'empresaris de la nostra comarca (FEDAC) i la Cambra de Comerç d'Alcoi, després del paquet d'ajudes anunciat pel govern central aquest dimarts.

Totes dues entitats valoren "de manera positiva" les ajudes en matèria econòmica acordades per l'executiu, encara que reclamen major concreció en la tramitació de les mateixes: "Seria molt important que cada acció quedés molt ben explicada pel que fa a directrius, organismes tramitadores, formularis o terminis. No sabem si les ajudes i exempcions les aportaran els bancs que, estan tancats o saturats. Això sense contar que no es pot sortir al carrer si no és absolutament necessari". Així ho argumenten en un comunicat conjunt.

També consideren que la mesura "s'hauria d'aplicar amb efecte retroactiu almenys des de dilluns passat, perquè moltes persones ja s'han sotmés a un ERTE i haurien de gaudir del mateix tracte que aquells que ho facen aquest dimecres".

Valoració positiva

El president de FEDAC, Natxo Gómez, felicita la decisió l'assumir, per part de l'Estat, el cost d'aquells ERTES que plantegen les empreses. “Una mesura important perquè, en primer lloc, promou l'aïllament de les persones a les seves cases durant aquests dies evitant o alentint el contagi En segon lloc, perquè les persones treballadores no perden els seus treballs, tornaran quan la situació es resolgui. I en tercer lloc, les empreses s'alliberen d'aquest important cost econòmic”.

Autònoms

Totes dues entitats també sol·liciten que, almenys durant els pitjors mesos de la crisi, s'allibere del pagament de la quota a tots els autònoms sense distinció. A banda, des de FEDAC demanen "que les moratòries pel que fa al pagament de lletres i hipoteques hauria d'aplicar-se a tota mena d'empreses sense distinció, com també seria interessant estudiar eximir del pagament de l'IVA a famílies i empreses en despeses tan importants i irrenunciables en l'estat de confinament com a electricitat, gas o aigua".

Situació al sector industrial

Un dels objectius de les mesures referents als ERTEs serà la indústria, on s'espera que amb la crisi baixe notablement la productivitat. "Consta que les empreses estan extremant totes les mesures de seguretat en el treball requerides i que les plantes de producció no han parat de manera majoritària. Per això agraïm a l'empresariat i a les persones treballadores el seu compromís i dedicació en moments tan delicats".

Amb petits comerços, PIMES i autònoms la situació podria ser diferent, que per força han hagut de cessar temporalment la seua activitat. "Obligats a tancar, resulta vital ajudar-los amb l'alliberament del pagament de quotes d'autònom o els ERTES costejats amb diners públics per a aquelles micro-empreses amb treballadors", conclouen en el seu comunicat.