El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

FEDAC, satisfet pels avanços en el projecte de la rotonda nord d'Alcoi

Zona on anirà la rotonda, imatge d'arxiu

El projecte ha entrat en fase d'exposició pública, i la patronal comarcal celebra que continue endavant. Això si, consideren que s'ha de supervisar l'accés a l'autovia en la zona de la Venta del Pilar perquè consideren que es crearan retencions en este punt.

Com saben, el Govern Central s'encarregarà de construir la nova rotonda d'accés nord a la ciutat, amb un pressupost de més de 900.000 euros. El projecte es va aprovar de manera provisional el mes d'abril, i des del passat 20 de maig està en exposició pública per tal de presentar al·legacions. Ara els terminis depenen de les al·legacions que es presenten, però el projecte està en marxa. Tot i que caldrà vore si es compleixen els terminis inicialment previstos.

Siga com siga, des de FEDAC, la Federació Empresarial de l'Alcoià i Comtat, celebren el ritme amb què tot transcorre, almenys de moment. Això si, també recorden que hi ha certs aspectes que caldrà controlar una vegada feta la rotonda. Per exemple, expliquen que l'accés a l'autovia està previst per una via secundària en la zona on està la Venta del Pilar, i consideren que esta solució pot provocar problemes de congestió quan s'incorporen a 'autovia vehicles pesants. FEDAC proposa la construcció d'una segona rotonda a la zona dels Bombers, però reconeix que esta infraestructura s'ha de promoure des de l'Ajuntament de Cocentaina.

Una altra qüestió és l'ordenació del trànsit mentre duren les obres, sobretot l'eixida de camions des de Cotes Baixes. Des de FEDAC expliquen que l'Ajuntament habilitarà una rotonda provisional, "similar a la que es va instal·lar en l'accés sud, a prop de la gasolinera de Bou", i valoren molt positivament esta proposta, ja que en el cas de l'accés sud va funcionar bé mentre duraren les obres.