El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

FEDAC valora positivament la reelecció de Climent i li demana que aprofundisca en les polítiques industrials

Natxo Gómez, president de FEDAC

Gómez lloa la Llei d'Àrees industrials que permetrà els polígons de la comarca millores substancials quan s'conseguisca la declaració d'àrea industrial avançada.

FEDAC, valora positivament les primeres declaracions públiques realitzades pel conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat, el murer Rafa Climent, i li demana més esforços pel que fa a la millora dels polígons industrials i que promocioneles polítiques que potencien el sector emergent de l'energies renovables a les comarques.

Segons Natxo Gómez, president de FEDAC, és fonamental la continuïtat de les persones que dirigeixen institucions tan importants, “sobretot en aquelles que gestionen qüestions com les polítiques econòmiques; és a dir, energia, política industrial, el sòl industrial, la innovació o la internacionalització”.

Gómez espera que la Conselleria continue amb les polítiques desenvolupades fins ara i que a més, es pose en marxa noves idees i nous plans. Per exemple, els relacionats amb el desenvolupament del sector de les energies renovables, un sector incipient a les nostres comarques amb més de 20 empreses dedicades. També el desenvolupament de la indústria 4.0 o digitalització, “sense deixar de costat la modernització del sector del Comerç o el Turisme, molt important a les nostres comarques”.

Gómez qualifica de molt interessant i profitós per al desenvolupament de la indústria les ajudes posades en marxa durant la passada legislatura per a millorar els polígons industrials. Unes ajudes acompanyades per una Llei, la d'Àrees empresarials, en la qual treballa FEDAC, de la mà de la Cambra de Comerç d'Alcoi i de l'Ajuntament per a aconseguir la qualificació de polígons avançats per a les àrees de la ciutat.

El president de FEDAC vol que “aquestes polítiques industrials es consoliden, amplien i que es continue treballant de la mà de l'empresariat. Les sinergies entre Administració autonòmica i *FEDAC han sigut molt productives, i volem que se seguisca per la mateixa línia, treballant amb el municipalisme i també amb les associacions empresarials, tal com el conseller Climent ha insistit en les seues declaracions recents a mitjans locals”.

Polígon mancomunitat

Des de FEDAC es mostren confiats en el compliment dels anuncis realitzats des de la conselleria en els últims temps. El primer projecte és el del polígon mancomunat projectat inicialment en la localitat de Muro. Gómez admet que “sabem que des de l'IVACE, departament instrumental de la Conselleria, es realitzarà un estudi detallat per a situar aquest polígon que permetrà cooperar a tots els municipis de la Comarca i aprofitar esforços i recursos per a millorar l'oferta de sòl industrial. Necessitem celeritat a l'hora de tramitar aquestes gestions i que no passe massa temps”.