El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

FEDAC alerta de la “paràlisi” del sector de la construcció a Alcoi a causa del “prolongat retard” de l’aprovació del Pla General

Alcoi / AM

A més de la construcció, FEDAC també ha rebut queixes per la impossibilitat de tramitar llicències per a instal·lació de plaques solars i altres infraestructures i serveis, en general per tot allò que requereix informe d'arquitecte.

La Federació d’Empreses de l’Alcoià i El Comtat (FEDAC) mostra la seua preocupació per la “falta de sòl industrial”. Assegura que aquest fet afecta negativament a l’indústria i la construcció. FEDAC sosté que els empresaris de la construcció “no poden planificar ni posar en marxa promocions urbanístiques” malgrat tindre compradors interessats.

Els empresaris de les nostres comarques atribueixen aquesta situació al “prolongat retard” per aprovar el Pla General Estructural.

A més de la construcció, també han rebut queixes per la impossibilitat de tramitar llicències per a instal·lació de plaques solars i altres infraestructures i serveis, en general per tot allò que requereix informe d'arquitecte. Des de FEDAC, se sol·licita a l'Ajuntament d'Alcoi que agilite aquests tràmits i que resolga al més prompte possible els “conflictes administratius amb la Generalitat”.

Segons ha pogut saber FEDAC, l'Ajuntament ha presentat 14 informes a la Generalitat dins de l'expedient d'aprovació del Pla General, dels quals 12 han sigut desfavorables i 2 favorables. I falten per resoldre els informes referents a PATICOVA, VAERSA, avaluació ambiental i Ferrocarrils. FEDAC assegura que “alguns d'aquests informes porten anys sense resposta per part de l'Ajuntament”. Per part de l’Ajuntament, indiquen que la intenció és que s’aprove abans d’acabar el 2022.

Natxo Gómez, president de FEDAC, sosté que “empreses associades ens han alertat dels problemes greus que estan tenint per a desenvolupar la seua activitat, especialment la Construcció, ja que les promocions estan a l'espera de la llicència corresponent”.