El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

FEDAC demana inversions a l'Ajuntament per construir la redona nord d'Alcoi després de l'anulació de les ajudes de l'IVACE

Redona d'accés nord / AM

Les subvencions per a polígons per part de l'IVACE van quedar suspeses per a la seua reinversió en polítiques d'urgència relacionades amb la Covid 19.

Els empresaris volen una nova redona a l'entrada nord d'Alcoi per donar un millor accés al polígon de Cotes Baixes. FEDAC ha demanat a l'Ajuntament d'Alcoi un "esforç extraordinari" per tal de construir la redona, ja que segons FEDAC, les ajudes de l'IVACE s'han anul·lat.

FEDAC vol saber si l'Ajuntament d'Alcoi podrà ajudar econòmicament a la construcció de la rotonda que dóna accés a Alcoi en la zona nord i al poligon de Cotes Baixes. Els empresaris desitgen "conéixer el full de ruta per als pròxims mesos referent a una infraestructura prevista per a enguany i reivindicada contínuament en els últims anys des d'aquesta Federació".

L'anul·lació de les ajudes d'IVACE ha baixat notablement la inversió prevista per a aquesta rotonda. Les subvencions per a polígons de la Comunitat Valenciana de 2020 van quedar suspeses per a la seua reinversió en polítiques d'urgència relacionades amb la Covid-19. Després de la consulta per part de FEDAC a la Conselleria, es va indicar que durant aquestes setmanes, la Generalitat està planificant els pressupostos de 2021 i que, en aqueix exercici, les ajudes per a àrees industrials es recullen i a més s'amplien de 27 a 35 milions per a tota la Comunitat.

Des de FEDAC són "conscients de les dificultats econòmiques i de les prioritats pel que respecta a les inversions en el delicat moment de la Pandèmia pel qual travessem. No obstant això, sol·licitarà a l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, un aclariment sobre el pla d'execució d'aquest projecte en el futur immediat i també si serà possible completar la inversió amb fons d'altres administracions d'àmbit provincial, autonòmic, estatal o europeu. Tot amb la finalitat de començar com més prompte millor les obres i també per a executar el pressupostat en 2020".