El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Feliu Ventura presenta 'Convocatòria' a l'IVAM CADA Alcoi

El músic de Xàtiva presentarà el seu nou senzill del disc que traurà a octubre. El 8 d'abril a les 19:30 h, a l'escenari de l'IVAM CADA Alcoi, Feliu Ventura presentarà 'Convocatòria'.

Les entrades es poden comprar a ticketalcoi. Fa 8 anys que no trau un disc en solitari, tot i que no ha parat. A l'IVAM CADA Alcoi, el de Xàtiva presentarà alguna de les seues noves cançons. Es tracta "d’11 nous himnes xicotets, domèstics i assemblearis" i que queden recollits sota el títol de “Convocatòria”, segons afirma el músic. Es tracta d'un àlbum que transmet felicitat.


El 5 de setembre ix a la llum el primer single del disc (amb vídeo inclòs), que porta el mateix títol del disc “Convocatòria”. Sona a himne amb una melodia encomanadissa i les distorsions tènues de les guitarres i amb la bateria, el bombo i el baix elèctrics que, incombustibles i constants, fan la base rítmica, contundent.


El músic ens proposa ritmes potser menys habituals en ell, però no renuncia tampoc a les influències modernes del pop-rock anglosaxó de les que s’ha servit tradicionalment, ni a la influència mediterrània. Amb Borja Penalba i Pau Chafer al capdavant d’una selecta nòmina de músics convidats, torna a facturar cançons rodones 100% marca de la casa amb un treball acurat arranjaments i producció. Presenta cançons amb melodies encomanadisses que sonen a himne i que se sustenten amb les sonoritats agradables i variades que generen el piano, l’acordió, la guitarra acústica i, fins i tot, un violoncel i una flauta. I és que ‘Convocatòria’ són 11 cançons de velocitats i efectes diferents, que compaginen efectes, distorsions i ritmes de tota mena i que, plegats, donen varietat al conjunt.


Però això no és tot. Ventura ens convida a escoltar cançons acompanyades de les persones que volen transformar el món cada dia. És per això que, a més de convocar-nos a totes les que l’escoltem, aquesta ‘Convocatòria’ arriba de la mà de textos creats per a cada cançó de la mà de Santiago Alba Rico, Jordi Cuixart (des de la presó), Natza Farré, David Fernàndez, Josep Vicent Frechina, Marc Granell, Özgür Günes, Sònia Moll, Martxelo Otamendi, Gemma Pasqual, Maribel Servera, Carlos Taibo, Júlia Taurinyà i Mateu Xurí.