El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Germán Llorca Abad,

Germán Llorca Abad

Feminazis

No sé què pensaràs lectora (persona), però quan els membres d’una organització utilitzen la imatge de Hitler per a donar a conéixer les seues idees, …

No sé què pensaràs lectora (persona), però quan els membres d’una organització utilitzen la imatge de Hitler per a donar a conéixer les seues idees, molt bé-molt bé del cap no estaran. La banalització de la discussió pública ha arribat a uns extrems inaguantables i açò només és un xicotet exemple sobre com d’impossible és trobar-li els grisos a un argument.

Sabràs que una coneguda organització d’extrema-dreta (“radicals de dretes”, més pròxims als neonazis de veritat) ha tret un autobús al carrer amb la cara de Hitler. Ho han fet per a dir que les dones feministes són unes “feminazis”. No sé si la intenció era crear una polèmica (més) sobre l’assumpte i captar l’atenció dels mitjans de comunicació, o bé, de veritat, fer-nos arribar quines són les idees que proposen. Faria falta que ho explicaren bé.

Hi ha qui confon la llibertat d’expressió amb alguna altra cosa que no sé ben bé què és. I, les més de les voltes, no són les idees en elles mateixes… (ei; a qui li parega bé viure segons paràmetres religiosos de l’Edat Mitjana és lliure de fer-ho, però que entenga que hi haja a qui no li fa gràcia), sinó la manera d’explicar-les. Per desgràcia, el debat sobre el feminisme no s’escapa d’esta lògica perversa… 

Una societat rica és la que integra i garanteix que totes les persones tinguen les mateixes oportunitats, deures i drets. Una societat rica és la que no discrimina el 51% de la població pel fet de ser dona (i, atenció, que es tracta d’una discriminació estructural… la que és difícil de vore a simple vista). Una societat rica és aquella en la que, a més a més, cada persona és lliure de viure segons la seua consciència i valors. Una societat rica seria aquella en la que la minoria de la minoria justificara l’ús de la imatge d’un dictador sanguinari per atacar idees d’altri. Sona tot tan utòpic que per això deu ser impossible.

Divendres hi ha manifestacions convocades a tot el país i una vaga. No feu cas del que vos diguen de tot això. Bé siga Tele Sinco, Antena Tres, La Secta, o qualsevol altre mitjà de comunicació, debatre sobre si les manifestacions han tingut més o menys seguiment és secundari. Dediqueu eixe temps a informar-vos de veritat sobre què significa ser feminista. Sobre quins són els debats que obri esta perspectiva sobre la nostra societat. Sobre si té més sentit viure en una societat més oberta i respectuosa, o en la d’eixos senyors pujats a un autobús decorat, com a mínim, amb molt mal gust.

Germán Llorca-Abad