El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Feminisme en ruta. Alcoi acull dues marxes per visibilitzar a les dones ciclistes

Els organitzadors incideixen que es tracta d'una marxa pensada per a dones, i encara que no es tanca la porta a la participació masculina, es pretén que les dones tinguen la major visibilitat possible participant elles a soles.

Dues rutes ciclistes, una per muntanya i altra per carretera, serviran per a visibilitzar el ciclisme femení a la ciutat d'Alcoi el diumenge 12 de maig. Es tracta d'una iniciativa no competitiva, oberta a la participació dones ciclistes, i fruit de la col·laboració entre la Unió Ciclista Alcoi i el club 'Dones Bicibles' de Bocairent.

Totes dues rutes partiran des de la Plaça d'Espanya a les 9 h, i s'espera que la finalització tinga lloc al mateix punt al voltant de les 12.30 h. La ruta de muntanya tindrà un recorregut de 23 km, i portarà a les ciclistes pel traçat de la via verda fins al racó Sant Bonaventura. La de carretera, de 55 km, repetirà el traçat del trofeu Sant Jordi de ciclisme. Aquesta ruta portarà a les ciclistes fins a Onil, tornant per la carretera de Banyeres fins a Alcoi, amb dos ports de muntanya, i amb dos cotxes de suport per a les ciclistes. La iniciativa s'emmarca dins del projecte Women in Bike, impulsat des de la Federació Espanyola de Ciclisme, i que promou l'associacionisme de dones ciclistes arreu de tot l'estat.

La responsable de la secció de fèmines de la Unió Ciclista Alcoi (UCA), Ana Garcia Barrachina, assegura que l'objectiu fonamental de l'activitat és "impulsar a les dones a què isquen en bici, tant a aquelles principiants que vulguen trobar-se amb més dones amb les quals eixir, com les ciclistes experimentades que vulguen fer tirades més llargues".