El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Article de l'AMPA Tomás Llácer d'Alcoi,

Article de l'AMPA Tomás Llácer d'Alcoi

Fent difícil allò que és fàcil

El passat curs, després de diverses peticions i reivindicacions per part de la comunitat educativa de nombroses escoles d'educació especial de tota la Comunitat Valenciana, mitjançant un conveni entre les conselleries d'Educació i Sanitat, és fa la dotació al nostre centre d'una professional d'infermeria. Junta de l’AMPA CPEE Tomàs Llacer

El passat curs, després de diverses peticions i reivindicacions per part de la comunitat educativa de nombroses escoles d'educació especial de tota la Comunitat Valenciana, mitjançant un conveni entre les conselleries d'Educació i Sanitat, és fa la dotació al nostre centre d'una professional d'infermeria.

Aquesta professional acudeix al centre en l'horari lectiu per donar suport en totes aquelles necessitats sanitàries que requereixen molts dels nostres fills i filles, prestant-los així un servei que, com a mares i pares, creiem necessari, just i tranquil·litzador.

Ara bé, quan l'alumnat participa en alguna activitat fora del centre, com per exemple la participació de tot l'alumnat del centre en la jornada d'Esport Adaptat de la Comunitat Valenciana que se celebra a Alacant el pròxim 14 de febrer, resulta que la infermera no pot acompanyar-los perquè "el seu desplaçament fora del centre escolar no està cobert legalment", segons ens notifica la Conselleria de Sanitat. Nosaltres com a mares i pares es preguntem:

 quina és la tasca d'aquesta professional a l'escola quan, en tota una jornada lectiva, no hi ha cap alumnat al centre per atendre'l?

 com és possible que un professional assignat al centre no puga participar en aquelles activitats que es realitzen fora de l'escola, sent que estan contemplades en les programacions del centre?

Si nosaltres, com a mares i pares de joves dependents que necessiten una atenció continuada i intensiva pràcticament les 24 hores del dia els 365 dies de l'any, trobem fàcil allò difícil, perquè els governants, en aquest cas les Conselleries d'Educació i Sanitat, fan difícil allò que és fàcil?

Junta de l'AMPA CPEE Tomàs Llacer

Article de l'AMPA Tomás Llácer d'Alcoi