El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Fer visible l'invisible', la campanya d'Alcoi que busca una reflexió sobre les violències quotidianes 'que no es veuen'

  • Tot i la COVID-19, el 25 de novembre hi haurà lectura del Manifest en la plaça de l'Ajuntament.

Visibilitzar aquelles violències contra les dones i que no es veuen, que la Societat no té en compte perquè han estat assumides com a normals i naturals. Eixe és l'objectiu de la campanya 'Fer visible l'invisible' que posarà en marxa la pròxima setmana la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcoi.

Amb motiu dels actes reivindicatius contra la violència de gènere que se celebra al voltant del 25 de novembre, la regidoria d'Igualtat llança una campanya que inclou quatre vídeos amb quatre escenes que mostren situacions concretes on es produeix aquest tipus de violència. Una violència normalitzada en moltes ocasions.

Per a conscienciar la Societat, es promocionaran els vídeos en xarxes socials i les escoles. S'han centrat en quatre temes:

- La prostitució.

- Cosificació a les xarxes socials.

- Masclisme tòxic.

- Corresponsabilitat.

La regidora del ram, Aranza de Gracia, ha presentat la campanya en l'Ajuntament i ha demanat la col.laboració de tots i totes per a promocionar aquests missatges. La tècnica d'Igualtat, Rut Tomás ha aclarit que aquesta campanya és per a tota la ciutadania, però que se centrarà més en la població més jove.

El 25 de novembre és el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones i es llegirà a les 12h en la Plaça de l'Ajuntament el manifest corresponent i tot i que la COVID-19 no deixarà congregar un nombre important de persones.

En aquesta programació, col.laboren les entitats ACOVIFA, 'Mare a Mare' i Col.lectiu 25 de març amb la posada en marxa de col·loquis, xarrades i cine fòrum.