El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Festa de 50 anys per a celebrar l'obertura de SIMAGO en Alcoi

Els assistens a la festa de 50 anys de SIMAGO
  • En l'època de SIMAGO, Alcoi era un vertader nucli comercial comarcal. El supermercat fou un referent d'organització i de resultats en tot l'Estat espanyol.

La Filà Magenta ha acollit aquest dissabte una festa de celebració molt especial amb 60 extreballadors del supermercat SIMAGO d'Alcoi. Un establiment referent de la modernitat en la ciutat, que va obrir en 1972 i que va tancar el 1983 Pastís, samarretes commemoratives i el mateix 'bon rotllo' de tots els treballadors i treballadores en una jornada molt especial.

SIMAGO, el xicotet EL CORTE INGLÉS d'Alcoi. Una gran superfície que revolucionà Alcoi i comarca i que arribà a tindre 100 treballadors en aquella època. El primer supermercat on es venia al mateix temps un perfum, un disc o caramels i roba. Situat on actualment es troba el MASYMAS de la plaça de l'Ajuntament, disposava de tres plantes, tot i que només es va arribar a ocupar dos.

Era el centre neuràlgic i punt de trobada de tota la joventut i el seu èxit va ser tal que molts dies, el guàrdia jurat (era el primer lloc d'Alcoi en tindre vigilant) havia de tancar les portes.

 Laboralment, com conta l'extreballadora Carmen Soler (ahir present en la celebració), formar part de la plantilla de SIMAGO era una sort i un privilegi. La nòmina era puntual i no faltaven voluntaris per a treballar dies com el de Sant Jordi. Eixe dia es guanyava més que en tota una setmana normal.

Carmen Soler va començar a treballar en SIMAGO amb 16 anys, i se'n va anar 17 anys després. Ho recorda com una de les èpoques més importants i divertides de la seua vida. Per l'ambient de treball i pel toc innovador del lloc. Diu que en aquella època, Alcoi era un vertader nucli comercial comarcal, i que eixe SIMAGO fou un referent d'organització i de resultats en tot l'Estat espanyol.


Dissabte, uns 60 extreballadors es reuniren a la Magenta per a dinar junts. Amb una samarreta especial i un pastís d'aniversari. Tot i que es reuneixen cada any, el 2022 ha estat especial per a rememorar històries i records.

També rellevant la celebració perquè vingueren persones que ja no viuen en Alcoi. "Des d'Albacete, Eivissa i altres punts solen vindre. Ara he trobat a un dels gerents, que viu en Maspalomas, a les Canàries. Li diuen José Ramón Vilar, i ens ha dit que a la pròxima vindrà", apuntava Carmen.

Dissabte estigueren molts integrants de la família de SIMAGO. Treballadors, treballadores, però també 'jefes' com ara Palmer (en la foto de baix amb la seua dona) i Olcina.