El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Festes d'Alcoi: 34 anys de l'enramada i els fonaments del castell

L'Associació de Sant Jordi ha reconegut la contribució que l'arquitecte Vidal va fer a la Festa amb la creació de l'enramada. Per això, va oferir una conferència magistral en el transcurs de la presentació de les revistes de festes

Aquestes festes, l'enramada que ornamenta el centre de la ciutat compleix 34 anys. Un disseny innovador que s'integra a la perfecció en l'urbanisme autòcton i que va crear l'arquitecte Vicent Vidal.

L'Ajuntament ha publicat per Internet un interessant i nostàlgic document audiovisual que narra la instal.lació de l'enramada actual, allà pel 1985. 34 anys, que es diu prompte, han passat des d'aquell moment que queda quasi ja en blanc i negre.

El vídeo mostra l'arribada del primer tram d'enramada i com els operaris, no sense dificultats, la instal.len. Aquell va ser un moment de modernitat i canvi per a la Festa. També s'informa en eixe document de l'estrena dels nous fonaments de ferro del castell ideat pel mestre Cabrera; eixe trencaclosques que cada any es munta també per atraure les pluges i allunyar-les de la Trilogia.

Enguany, l'Associació de Sant Jordi ha reconegut la contribució que l'arquitecte Vidal va fer a la Festa i a Alcoi amb la creació de l'enramada. Per això, va oferir una conferència magistral en el transcurs de la presentació de les revistes de festes el passat 21 de març al Círcul industrial.

 

També enguany, l'Ajuntament ha restaurat l'enramada després 34 anys.