El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Planes es prepara per a les seues festes patronals

Vista general de Planes

Ja que la Unió Musical de Planes és des de fa 16 anys la banda habitual de la Filà alcoiana dels Ligeros, enguany el primer tro d'aquesta filà, Miquel Domínguez Cardona, llegirà el manifest de les festes planeres.

 

La vila acull entre el 4 i el 9 d'octubre els actes d'exaltació a la Mare de Déu del Roser, a Sant Roc i al Santíssim Crist, amb la celebració també dels tradicionals Moros i Cristians.

La programació arranca el dijous 4 d'octubre amb la lectura del tradicional pregó de festes a càrrec enguany de Miquel Domínguez Cardona (primer tro de la Filà Ligeros d'Alcoi). Després del manifest, tindrà lloc l'olleta i entrada de la Filà Moros del Raval, a les 22.30 h, i una revetlla amenitzada per l'orquestra Gamma Live.

Per al dia 5 s'ha tingut a bé programar la solemne eucaristia en honor a la Mare de Déu del Roser, a les 12 h, i també la processó en honor a la mateixa verge, en aquest cas a partir de les 20.30 h.

Per al dissabte 6 d'octubre la solemne Eucaristia en honor a Sant Roc, i posteriorment un dels plats forts de tot el programa de festes, l'Entrada de Moros i Cristians a partir de les 17 h, que precedirà a la processó en honor a Sant Roc.La vetllada finalitzarà amb una revetlla a càrrec de l'orquestra SCREAM.

El diumenge dia 7 està programada la tradicional Aurora, a les 7 h. Posteriorment, a les 11 h, la celebració a l'ermita del poble de la Solemne Eucaristia en honor al Santíssim Crist. A la vesprada tindrà lloc la solemne processó del Santíssim Crist, i per a la nit la discomòbil patrocinada pels Quintos 2018.

Per al dilluns 8 d'octubre s'ha previst un berenar per als majors al Centre Social Sant Joan, a les 18 h; la retreta patrocinada pels Quintos 2018, a les 19 h; una entradeta per a celebrar el 30 aniversari de la filà Templaris; i per a tancar la jornada una revetlla amenitzada per l'Orquestra The Garage, amb la col·laboració dels Quintos 2019.

La programació finalitzarà el dimarts 9 d'octubre amb les tradicionals paelles a l'àrea recreativa (situada al costat del trinquet). L'Ajuntament de la localitat proveirà els veïns de cacaus, papes, olives, tramussos, vi i aigua.

L'alcalde de la Vila, el popular Javier Sendra, destaca que les festes "són un punt de germanor per a tots els planers", molt dels quals resideixen o viuen gran part de l'any fora del poble. També destaca l'elevada participació dels jóvens en els actes, que des de fa uns anys han incrementat les xifres d'inscrits en les tres filaes de la vila. "Són els mateixos joves els que han format una agrupació dins de la banda musical del poble, una mostra de l'empenta i de la necessària tasca que estan fent per tal de revitalitzar el nostre municipi", reconeix Sendra.