El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

A donar-ho tot a les Festes Margarida (Planes) 2018

Margarida/Pàgina oficial de Wikipedia

Recomanació: Visitar la pedania de Planes dissabte i gaudir de les palles i els actes populars.

La festivitat tindrà lloc des del 22 fins al 26 d'agost. Molt recomanable per als amants de les festes populars. Dissabte, paelles i disco-màbil a banda de celebracions religioses, culturals i jocs populars.

Estem en una temporada en què la festa és un acte continu a l'estiu, i ara, mentre llegiu açò, s'estan realitzant les Festes Margarida 2018, una festivitat patronal en honor a la Mare de Déu del Pilar. Es podrà gaudir des del 22 fins al 26 d'agost.

Durant el 22 i 23 els assistents han pogut gaudir d'actes amb tanta diversitat com animació lectora, presentacions de llibres i imatges del paisatge de la contornada i inclús un sopar.

Pel que fa a aquest divendres 24, a partir de les 18:00 es realitzara la 'Festa de l'Espuma', on podran assistir totes les persones de qualsevol edat. A les 22:00 hi haurà altre Sopar de germanor a la plaça, on es tindrà begudes, vermut i coces salades. I per a acabar el dia amb alegria i molta festa, a les 00:00, Revetlla Popular, que serà acompanyada per l'Orquestra Paradais.

El dissabte 25, a les 11:30 tindrà lloc el Passacarrers, i al poc després una Missa dedicada a Sant Fransesc d'Assis, a les 12:00. Més endavant, a les 14:00, es podrà gaudir del bon Dinar de Paelles, que serà oferit per 'Al Corte'. A la vesprada, a les 18:00, es podrà participar en el Campionat de Cotos, i si no, jugar a la Pilota al Carrer Major. Més a prop de la nit, a partir de les 21:00, té lloc la Processo en honor a Sant Frances d'Assis, a les 22:00 un Sopar oferit per 'Al Corte', i a les 23:00 una Disco-mòbil sota el nom 'Montecarlo' perquè no pare la festa.

Per a l'últim dia, el diumenge 26 d'agost, de bon matí, a les 09:00, té lloc l'Aurora, i al poc, a les 10:00 un Esmorzar Popular per a començar bé el dia. A les 11:30 és el Passacarrers i la Recollida de fester/es i xiquets/es, i a les 12:00 una Missa en honor a la Mare de Déu del Pilar. Una vegada passat el migdia, a la 13:00 serà el Repartiment del Pa Beneït, y després, a les 14:00, un altre Dinar oferit per 'Al Corte'. A les 18:00, la vesprada estarà totalment dedicada per als més menuts, que podran gaudir de diferents jocs. I ja, cap a la recta final, a la nit, a les 21:00 es realitzara la Processo en honor a la Mare de Déu del Pilar, i a les 22:00 l'últim Sopar que oferira 'Al Corte'.

Cal dir que tota la festivitat no seria possible sinó fora per la col·laboració i suport de l'Ajuntament de Planes, la Comissió de Festes de Margarida, la Confraria de la Mare de Déu del Pilar, i tots els veïns i veïnes del poble.

Sense cap dubte, tot un cap de setmana de festa i molta diversió.