El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benvinguts a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent 2018

Cartell de Festes Moros i Cristians 2018/Rafa Torró Ferrero

Les festes tindran lloc des del 23 fins al 27 d'agost. Aquest divendres, les grans entrades des de les 18 hores.

Ja ha arribat el moment de la festa per a Ontinyent, ja estan ací les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent 2018. Durant 4 dies la ciutat estarà carregada d'alegria i molta diversió, però sobretot amb una programació plena d'actes.

El primer dia de festes, aquest dimecres 23 d'agost, tots els ciutadans ja estaran ocupats a partir de les 18:00, ja que és l'hora de veure l'entrada de les bandes de música, desfilant al ritme del pas-doble pels carrers de Gomis i Maians fins a arribar a la Plaça Major, i una vegada que les bandes estiguen a l'Ajuntament davant del castell, s'interpretara la coneguda marxa mora 'Chimo' obra de José María Ferrero Pastor. I poc després d'escoltar la increïble música de festes, es dóna pas a la Desfilada dels Alardos, on la música i les disfresses ompliran els carrers de la ciutat.

El segon dia, el divendres 24, es podrà gaudir al matí, a les 11:00, de la Desfilada Infantil. I a partir de les 18:00, comença l'Entrada del Bàndol Cristià, que serà encapçalada pel Capità i la seua comparsa. Cal dir, que una vegada que passe la comparsa de la setena posició, apareixerà el Banderer i l'Ambaixador. En total, 12 comparses al ritme de la marxa cristiana. En continua amb aquesta, es donara lloc a l'Entrada del Bàndol Moro, a les 22:00, que mostraran tota la seua espectacularitat i bellesa amb els vestits de gala, cavalls, balls, danses i molt més. Recordem que les dos entrades tindran lloc en les avingudes de l’Almaig i de Daniel Gil.

Per al tercer dia dissabte 25 caldrà matinar de bon matí, ja que a les 07:30 tindrà lloc la Diana, i partir de les 12:00 és moment de gaudir les comparses dels Mariners i Contrabandistes que es trobaran a les portes del castell. I tirant cap a la vesprada, a les 19:00 té lloc la Baixada del Santíssim Crist de l'Agonia, eixint des de Sant Antoni, baixant per la lloma de Santa Anna, i després els festers i festeres formaran processo amb Crist des del parc de l'escorxador fins a l'església de Sant Carles.

Per al diumenge 26 també s'haurà de matinar abans de les 07:30, per a veure la Missa de Campanya i la Diana de Gala als carrers Martínez Valls amb José Simó Marín. Amb la tradicional 'Arrancà', s'inicia la marxa de les 25 comparses que desfilaran per Martínez Valls, Daniel Gil, Glorieta dels Moros i Cristians, plaça de la concepció i carrer Major, fins a arribar als peus del Castell de Festes a la plaça Major. I a les 11:45 té lloc la Missa Solemne i a les 18:00 la Solemne Processó.

I l'últim dia, el dilluns 27, tots els interessats podran matinar per a anar a la Missa Concelebrada, a les 10:00. I per a terminar amb alegria i festa al cos, a les 12:00 serà l'Ambaixada Mora i a les 18:00 l'Ambaixada Cristiana. I com a acte de clausura es troba la Desfilada Final, a les 19:00, per a dir adéu a uns dies on la festa és la principal protagonista.

Des del 23 fins al 27 d'agost tot Ontinyent estarà bolcat en les seues festes per tal de gaudir-les al complet.