El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fina Garcia, la supermare a la que la leucèmia li ha canviat la vida

Fina i Bryan en una de les vegades que van estar ingressats
  • La Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia gestiona el registre oficial de donants de medul·la òssia a Espanya

El 16 de juny és el seu aniversari, però ella sempre recordarà aquesta data com el dia en el que a Bryan, el mitjà dels seus tres fills, li van diagnosticar leucèmia limfàtica aguda. Des d’aquell moment, Fina no ha deixat de lluitat per la seua tribu, tal i com resa el nom del seu usuari a Instagram.

A Ontinyent és coneguda la història de superació de Bryan davant la malaltia que ha tingut que afrontar. Sa mare, qui l’ha estat acompanyant durant tot aquest temps, explica que “no es podia permetre decaure” perquè és la columna vertebral de la família.

1.700.000 persones són donants de sang al nostre país, mentre que el nombre de gent que dona medul·la no arriba a 421.000. Tot i que va augmentant any rere any, no és suficient i aquesta dona anima a tot el món a convertir-se en part d’aquest registre de donacions i aconseguir així, salvar més vides. Bryan, qui no va trobar donant compatible al 100% va acabar reben un trasplantament d’Edi, el seu germà major, amb qui compartia un 50% de compatibilitat. Fina va sentir que un fill seu “li regalava la vida” a l’altre.

Haver tingut que viure com a espectadora la malaltia del seu fill és lo més dur que li ha passat a la vida. S’ha convertit en la seua companya inseparable i a més, ha sabut trobar la part més positiva i transmetre tota la energia que necessitaven per a seguir endavant. Ella assegura haver-ho fet de la “millor manera” que ha sabut.

A Espanya, cada any se li diagnostica leucèmia a entre 4.000 i 5.000 persones, però hi ha un gran desconeixement sobre el que és en realitat aquest tipus de càncer. Fina ha aprofitat els seus comptes a les xarxes socials com a altaveu per a donar a conèixer la realitat a la que s’enfronten milers de persones cada dia.

La força i el motor que té en la vida son els seus fills, i intenta que cap d’ells se senta oblidat. S’han comunicat a diari quan ha tingut que passar llargues setmanes als hospitals amb Bryan, ja que no podien eixir de l’habitació a conseqüència de les mesures que s’havien pres per la pandèmia. I encara que el seu xiquet té la medul·la neta a dia de hui, assegura mantindré la “por en el cos” cada vegada que visiten al metge, encara que ja no ho fan de manera tant seguida.

Fina Garcia és l’exemple de l’amor i del patiment que les mares guarden dins. Aquesta, sempre pendent dels seus tres fills, ha aconseguit que la seua tribu no tinguera por a res.