El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Finalitza l’obra de restauració del Torrejó a Cocentaina

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina: "És un edifici que suma encara més valor al nostre magnific castell".

Aquest divendres dia 31 de juliol, l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa i el regidor de cultura, Ivan Jover, juntament amb la tècnica de patrimoni, Elisa, han presentat la finalització de l’obra derestauració del Torrejó

L'obra de restauració del Torrejó de Cocentaina ha arribat a la seua fi i, per tant, ja es pot visitar. "És una alegria presentar la finalització de l'obra. S'ha recuperat gràcies al finançament dels fons FEDER, l'Ajuntament de Cocentaina i el Departament de patrimoni, que du treballant des del 2014", ha afirmat Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, la qual també ha confirmat que ha tingut un cost de 124.000€, aproximadament.

Elisa, tècnica de patrimoni, comenta que en un primer moment es van plantejar recuperar la màxima altura, fer un recinte tancat i poder accedir per una porta, però en la intervenció arqueològica van trobar restes que no s'esperaven i van haver de replantejar-se el no haver de recuperar-ho tot. "El públic pot arribar fins el mirador natural, on s'ha posat un panell amb una recreació. Allí es podrà veure com era i per a què s'utilitzava"