El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Finalitzades les obres d'emergència al Polígon Santiago Payà d'Alcoi per una solsida causada per la borrasca 'Glòria'

Cunetó / Aj. Alcoi

Ara està en procés de licitació la segona part de l’obra que aprofitarà per a acabar d’estabilitzar tot el vessant.

L'Ajuntament d'Alcoi ha fet una actuació d'emergència per solucionar els problemes que va causar la borrasca 'Glòria' al Santiago Payá. L'import d'aquestes obres mínimes i imprescindibles per evitar danys majors, ha ascendit a 136.922,67 euros, d'execució i de 5.384,50 euros iva inclós d'honoraris tècnics. Les obres se centren en el cunetó, ja que va provocar un despreniment del vessant situat en la part superior.

Les obres d'emergència per a l'estabilització dels terrenys solsits durant la borrasca Glòria ja han finalitzat i han consistit en la retirada de les terres caigudes sobre l'esquena de les naus industrials, fer un talús del vessant existent, amb el tall de desenes de pins arrossegats, la construcció d'un mur d'escollera per a contenció del peu del lliscament, la reconstrucció del tram de camí de servei desaparegut i la de l'aigüera (cunetó de guarda), on ara en cas de pluja les aigües ja poden ser reconduïdes.

Segona part de l'obra
Ara està en procés de licitació la segona part de l’obra que aprofitarà per a acabar d’estabilitzar tot el vessant d’aquesta part del Polígon. S'han de considerar d'urgent tramitació, per import d'obra 96.335,47 euros, més 4.142,43 euros iva inclós d’honoraris tècnics.


Recordem que el cunetó es va construir per evitar les filtracions d’aigües pluvials que inundaven les naus de les empreses tant en la part est com en l’oest del polígon. Amb les dues obres, tant la del cunetó oest com l’est del polígon Santiago Payá, l’Ajuntament va invertir prop de 500.000 euros per a donar solució als problemes d’aigües pluvials que tenien les empreses d’aquesta important àrea industrial de la ciutat.


El regidor d’Empresa i Ocupació, Alberto Belda, destaca que "per al nostre Govern la Indústria en Alcoi és fonamental, fa pocs dies vam presentar el Pla d’Impuls Industrial amb sis eixos bàsics, posicionament i promoció, oferta formativa, potenciar l'impuls industrial, descarbonització i modernització de les àrees industrials i innovació i digitalització, al costat de 28 accions concretes o objectius, una mostra més que treballem per la nostra ciutat i la nostra indústria, que per a nosaltres és una prioritat".