El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Finalment, el Govern Central pagarà la redona d'accés nord d'Alcoi

El projecte per a construir la redona de la Zona Nord suposarà una inversió de vora 900.000 euros.

El compromís inclou la cessió de la Nacional 340, que passarà a ser propietat municipal excepte el tram del pont Fernando Reig. Açò permetrà dur endavant projectes com l'accés al barri de Sant Pancraç o la millora de l'accés sud.

La diputada socialista al Congrés, Patricia Blanquer, ha anunciat el compromís del Govern Central de costejar la redona d'accés a la zona nord d'Alcoi, un projecte pressupostat en vora 900.000 euros. Patricia Blanquer assegura que aquesta inversió es pot fer gràcies a l'aprovació dels pressupostos nacionals.

Projecte de l'Ajuntament

Ara el Ministeri de Foment ha de fer les variacions que considere necessàries en el projecte ja redactat pel consistori alcoià, i segons explica l'alcalde Toni Francés té un termini de dos mesos per a fer aquests canvis. Després s'iniciarà el tràmit burocràtic fins a la licitació d'obres, sense calendari estimat.

Però el compromís no suposa tan sols la construcció de la redona nord, sinó que també l'Ajuntament accepta la cessió de la Nacional 340 al seu pas per Alcoi, des d'aquesta redona fins al Molinar, excepte el pont de Fernando Reig. Toni Francés explica que amb aquesta cessió l'Ajuntament podrà iniciar projectes com la millora de l'accés sud o l'accés al barri de Sant Pancraç per la carretera d'Alacant.