El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Finalment no hi ha acord: Podem i Guanyar Alcoi no aniran junts a les municipals

Després de diverses reunions no s'ha acordat una llista unitària. Guanyar lamenta que Podem "tanque les negociacions preferint presentar-se en solitari" i Podem diu que "han quedat evidenciades les diferències".

Feia setmanes que se celebraven reunions i contactes entre els dos partits per a intentar quadrar una llista unitària i una estratègia conjunta en les eleccions municipals del pròxim mes de maig. Però finalment no hi ha hagut entesa.

Des de Podem diuen que en les reunions "han quedat evidenciades les diferències del projecte", tot que sense més concreció. La candidata Trini Rubio diu que la proposta que han fet a Guanyar "ha sigut, des de l’inici, justa i equitativa en quant a representació i responsabilitats, abanderada pel seny, el sentit comú i la generositat". Sembla que no en ser acceptada el partit, en acord en la seua assemblea, ha decidit mantindre "la independència del projecte".

"No han volgut i ho lamentem", diu Sergi Rodríguez, el candidat de Guanyar Alcoi, qui considera responsable a Podem de "desmarcar-se d'una llista unitària". Esta decisió "malbarata esforços i temps invertit en allò que sempre ha sigut una aposta de la plataforma municipalista: trobar punts de confluència en la tasca de forces polítiques progressistes".

Ara els dos partits expliquen que continuaran els seus camins per a presentar una candidatura a les eleccions d'ací a tres mesos.