El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fins a 3.000 € de multa per deixar la brossa fora dels contenidors

Brossa dipositada fora d'un contenidor.
  • "Fem una crida perquè la gent tire la brossa als contenidors i no fóra; d'aquesta manera facilitem la tasca dels serveis de neteja", ha recordat el regidor de transició ecològica Jordi Silvestre.
  • L'edil també ha anunciat que s'ha habilitat la recollida de brossa porta a porta per a la gent gran que no es puga desplaçar dels seus edificis.

No es tracta d'una mesura excepcional davant de l'estat d'alarma, però des de l'Ajuntament d'Alcoi han tingut a bé recordar-la aquests dies. Dipositar bosses de brossa fóra dels contenidors podrà ser sancionat amb multes de fins a 3.000 €.

D'aquesta manera es preten dissuadir a aquelles persones temptades de deixar la brossa en portals, papereres o altres llocs no habilitats. Encara que l'estat d'alarma ha instaurat greus restriccions per a eixir al carrer, desplaçar-se als contenidors a llançar la brossa està permés. L'Ajuntament ho ha recordat a través d'una publicació a les xarxes socials, acompanyada de diverses fotos on s'aprecia els efectes d'aquesta pràctica pels carrers d'Alcoi. "Fem una crida perquè la gent tire la brossa als contenidors i no fóra; d'aquesta manera facilitem la tasca dels serveis de neteja", ha recordat el regidor de transició ecològica Jordi Silvestre. L'edil també ha anunciat que en coordinació amb els serveis socials municipals s'està habilitant una recollida de brossa porta a porta per a la gent gran que no es puga desplaçar dels seus edificis.

"Tot el personal que es destina a arreplegar aquestes borses, és personal que no es destina a altres tasques de neteja necessàries", asseguren a la publicació. Aquestes altres tasques estan incloses en un pla especial amb el qual s'està intensificant la neteja en els voltants de l'Hospital Verge dels Lliris, centres de salut, centres socials, supermercats, i centre de ciutat (on es troben els principals serveis municipals). "La neteja en aquests punts s'està realitzant amb una dosi de cloració major de l'habitual", ha puntualitzat el regidor de transició ecològica.

El regidor ha recordat que l'ecoparc municipal està obert solament per a empreses, en horari de 9 a 17 h, mentre que el servei de recollida de voluminosos treballa amb normalitat.