El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Aitana Castelló,

Aitana Castelló

Fins a la mateixa gasolina

Des que al desembre de 2019 van saltar les alarmes amb el primer cas de COVID-19 a la Xina, les coses en el món no han pogut anar a pitjor. Una pandè…

Des que al desembre de 2019 van saltar les alarmes amb el primer cas de COVID-19 a la Xina, les coses en el món no han pogut anar a pitjor. Una pandèmia mundial, el temporal Filomena va arrasar Espanya de neu, un volcà a la Palma va entrar en erupció, l'assalt al Capitoli, la pujada del preu de les energies… Ha arribat un punt en el qual em pregunte com pot sorprendre'm enguany.

Doncs sí, el senyor Putin, per cridar-lo d'alguna manera respectuosa, no ha pogut respondre millor la meua pregunta i ha iniciat, com a amo i senyor del món que es considera, una guerra contra Ucraïna sense cap motiu. Aquesta crisi no sols està afectant a aquells que ho pateixen de manera directa i injusta, sinó que la societat mundial està patint greus conseqüències com la pujada desmesurada del preu de la gasolina i el gasoil.

El conflicte bèl·lic entre russos i ucraïnesos ha elevat el preu del barril del petroli a xifres mai vistes fins al moment, pel fet que Rússia és un gran exportador de petroli i gas especialment a Europa. Tot això ha generat un problema de subministrament, protestes de transportistes, col·lapse de carreteres, desproveïment en els supermercats, la crispació de la gent... 

Si els preus del combustible ja eren excessius per la recuperació econòmica del COVID-19, ara resulta inassequible e intolerable pagar per un litre de gasolina al voltant de dos euros. Ara bé, davant això haurem d'evitar desplaçaments amb qualsevol tipus de transport fins que li done la gana a Putin? perdrem valor adquisitiu per l'elevat preu de les coses? Em fa l'efecte que el mandatari rus ens tracta com a persones dúctils, capaces d'adaptar-nos a aquest descontrol de preus cobrant el mateix sou. Per ací no anem i no ho podem tolerar.


La gasolina és necessària en la nostra vida quotidiana i no som conscients dels problemes que pot ocasionar la manca d'aquesta i els seus elevats preus, per això ja és hora que el poble rus comence a esbrossar tota la merda que hi ha dins dels seus governants, perquè com diria el meu avi, Putin, “eres un morral”.