El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fins al 30 de març per demanar les ajudes del Pla Resistir a Castalla

Ajuntament de Castalla

L'Ajuntament de Castalla ha d’aportar 46.951,35 euros, que suposa el 15% dels 313.009 euros totals.

Castalla ha obert el termini per a presentar les sol·licituds i optar a les ajudes del Pla Resistir als sectors més afectats per les restriccions sanitàries, amb les pèrdues econòmiques que la crisi de la Covid-19 ha ocasionat. Les empreses, els autònoms i els treballadors per compte alié, interessats a beneficiar-se d’aquestes ajudes, poden demanar-les entre el 16 i el 30 de març.

Els formularis de les sol·licituds d’ajudes, així com els seus annexos, es poden descarregar en la seu electrònica municipal. Qualsevol persona pot accedir a ells a través del Tauler d’anuncis, en l’apartat ‘Instàncies’. Aquesta sol·licitud es pot tramitar de manera telemàtica mitjançant la pàgina web, sense necessitat de personar-se en les dependències municipals.

Cal recordar que les subvencions del Pla Resistir disposen d’una quantia de fins a un màxim de 2.000 euros per a cada autònom o microempresa de fins a 10 treballadors (inclusive) i 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d’aquestes microempreses i autònoms. Per a rebre la totalitat de les ajudes, els interessats han de justificar degudament les despeses corresponents.

El pressupost total de la convocatòria ascendeix a 313.009 euros. Aquest import es finançarà en un 62,5% a través de l’aportació de la Generalitat Valenciana, el 22,5% correspon a la Diputació d’Alacant i el 15% restant correspon a l’aportació de l’Ajuntament. Concretament, l'Ajuntament de Castalla ha d’aportar 46.951,35 euros.

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta ajuda directa és contribuir al sosteniment de les despeses corrents habituals que molts negocis de la nostra població segueixen suportant a pesar de la disminució dels seus ingressos o el tancament dels establiments”.