El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro potencia les actuacions en directe per tal de complementar l'oferta de la seua fira gastronòmica

Els visitants podran gaudir d'una variada oferta gastronòmica a través d'una trentena de casetes-estands. L'oferta inclou embotits, dolços i pastissos, coquetes, mel, formatges, saladures, vi, oli, licors, papes artesanes, pericana, pastissets, olives, dàtils, infusions i espècies ecològiques, hamburgueses, i tota mena de tapes típiques.

La plaça del Matzem de Muro ja es prepara per a acollir la XIV Fira Gastrònomica, que enguany tindrà lloc entre els dies 5 i 7 d'octubre.

La visita del Conseller i exbatlle de la vila murera, Rafa Climent, marcarà l'inici d'una nova edició de la Fira comercial del sector agroalimentari i gastronòmic de Muro. L'acte inaugural amb el conseller serà el divendres 5 partir de les 20.30 h; estarà amenitzat per l'actuació de la colla de dolçainers la Xafigà, i seguit pel concert del grup VerdCel.

Comenta la regidora de Turisme i Promoció Econòmica de Muro, Carolina Ivànyez, que "de quatre anys ençà s'han potenciat molt les actuacions en directe, diversificant així els atractius de la fira". D'aquesta manera, sumats als actes del divendres, el dia 6 tindrà lloc l'actuació de l'artista local Hilari Alonso, a les 12 h; el concert de les rondalles dels Grups Cordes i Veus de Finestrat i La ReboliKà de Muro, a les 18 h; i actuacions de música en directe a les 20.30 i a les 22 h, aquesta última a càrrec del grup de jazz Orballo. Per al diumenge quedarien les actuacions de dues muixerangues, una de Xàtiva i l'altra de Concentaina, a les 12.30 i les 13.30 h respectivament.

En el vessant comercial i gastronòmic s'espera la presència d'una trentena d'establiments del sector agroalimentari, una xifra que s'ha mantingut constant al llarg dels últims anys i que atén a les restriccions d'espai de la plaça del Matzem. "Intentem obrir la fira a comerciants de tot el País Valencià", reconeix la regidora; "enguany tindrem inclús la presència d'un establiment d'Elx". El que sí que es vol limitar és el tipus de producte oferit; "apostem per gastronomia tradicional, pel què voldríem desmarcar la fira d'altra mena d'esdeveniments com els de 'food truck" afirma Ivànyez.

Més enllà de l'activitat a la plaça, l'impacte de la fira es deixa notar en tot el poble. "Molta gent aprofita la visita per a consumir en els establiments murers", comenta l'edil, qui a més puntualitza que "els visitants cada any provenen de més lluny".

Des del Consistori murer es convida a tota la gent de les nostres comarques a gaudir en Muro d'un esdeveniment on la millor gastronomia es barreja amb un ambient lúdic, musical i festiu.

Ací teniu tota la programació