El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Foment anuncia l'inici (tímid) de les obres en el pont Fernando Reig d'Alcoi

S'han de substituir els 38 tirants del pont
Ara començara la construcció de les 10 torres que aguantaran el pont mentre se substitueixen els 38 tirants

En el pont es veu poc moviment, però Foment ja ha anunciat oficialment l'inici de les obres. Comencen a poc a poc o de colp, la veritat és que es tracta d'una esperada obra, que encara s'allargarà almenys 13 mesos. El pont, recordem, està tancat al trànsit des de l'estiu del 2016.

No han arribat encara les grans màquines que s'esperen en una obra complexa d'aquestes característiques, però sí que es té l'anunci oficial del Ministeri de Foment de què ja s'han iniciat el tan esperats treballs de reparació. Aquest 10 de maig Foment assegura que les obres ja estan en marxa, tot i que en el pont, de moment, es veu poc moviment.

El comunicat de Foment recorda que l'obra suposa una inversió de 7,24 milions d'euros, i tenen un termini d'execució de 13 mesos. Recordem que està tancat des de l'estiu del 2016, quan durant unes obres de manteniment es va sentir com cruixia un dels tirants.

Com es tracta d'una obra complexa, el ministeri ha convidat cinc empreses "especialitzades i amb experiència acreditada", de les quals s'ha seleccionat una UTE d'empreses, tot i que el comunicat no especifica quina.

També concreta en què consistiran els treballs. Primer es construiran 10 torres sota el pont, per tal d'aguantar-lo mentre es retiren i substitueixen els 38 tirants. També es repararan les dos pilastres centrals, ja que "s'ha comprovat que la caiguda de fragments deteriorats de formigó podria constituir una amenaça a la circulació de vehicles i vianants". Després de tot açò, es retiraran les torres i es faran les proves de càrrega pertinents, i s'inclourà la instal·lació de dispositius que permeten seguir l'evolució dels tirants al llarg del temps. Per últim, es millorarà els accessos i enllumenat a l'interior del tauler per facilitar la seua inspecció i manteniment regular. Si es compleixen els terminis, el pont podria obrir de nou per a l'estiu del 2018.