El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fonèvol celebra i l'ASJ veu amb "total normalitat" la primera gloriera dels Marrakesch

Reacció de Fonevol a la notícia d'ARAMULTIMÈDIA
La Filà Marrakesch ha anunciat que seran dones les glorieres oficial, de l'hospital i infantil

Fonèvol ha reaccionat a la notícia dient que "queda molt per fer, però el camí cap a la integració és imparable". El president de l'ASJ, Juan José Olcina, en declaracions a ARAMULTIMÈDIA, ha destacat que la presència de la dona en la Glòria "ja s'ha regulat i deu de ser un fet normal". Olcina destaca que "cada filà és un món" però que "pot designar al seu representant siga home o dona"

L'Associació de Sant Jordi (ASJ) veu amb "total normalitat" que la Glòria del 2018 tinga representació femenina. Aquest matí hem pogut saber que la Filà Marraskech tindrà una gloriera en aquest acte, pregó de la festa alcoiana. També hi haurà una festera dels Marrakesch que serà la Gloriera de l'hospital i altra que participarà com a Gloriera Infantil. Per la seua banda, Fonèvol sosté que "el camí cap a la integració és imparable". Cal destacar que la Filà Marrakesch és una de les que més aposta per la incorporació de la dona en la festa, sent pioneres en la Diana femenina o en la participació en les Entrada.

El president de l'ASJ, Juan José Olcina, en declaracions a ARAMULTIMÈDIA, ha destacat que la presència de la dona en la Glòria "ja s'ha regulat i deu de ser un fet normal". Olcina destaca que "cada filà és un món" però que "pot designar al seu representant siga home o dona". Així, hòmens i dones podran desfilar junts, ja que, amb la modificació de l'ordenança, es va diferenciar entre esquadres i formacions, considerant l'acte de la Glòria una formació.

Fonèvol, col·lectiu que té com a objectiu "fomentar la participació de les dones en les festes de Moros i Cristians d’Alcoi en plenes condicions d’igualtat", també ho ha celebrat. Fonèvol ha reaccionat a la notícia d'ARAMULTIMÈDIA dient que "queda molt per fer, però el camí cap a la integració és imparable".