El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fonèvol demana al PSOE i a l'ASJ "accions concretes" per la plena integració

Gemma Ballester, representant de Fonèvol, ha afirmat que els contactes entre l'Ajuntament d'Alcoi i l'Associació de Sant Jordi s'han de produir en un breu espai de temps per avançar el tema de la integració. Després del pronunciament d'EU de fa uns dies, ara és el PSOE el qui "ha de menejar fitxa" al tenir la majoria de representació en el Govern alcoià, segons les declaracions de Fonèvol

L'entitat que lluita des de fa 10 anys per la plena integració de la dona en les festes de Moros i Cristians d'Alcoi - Fonèvol- ha intensificat durant les últimes setmanes les seues demandes exigint "accions concretes" tant al Govern alcoià com a l'Associació de Sant Jordi. Precisament aquest passat dijous algunes representants de Fonèvol es van reunir amb el màxim representant de la festa alcoiana, el president de la ASJ Rafael Tortosa.

Durant aquest encontre van traslladar diverses de les demandes que porten anys reivindicant i que ara, mesos després del canvi de tarannà en la presidència, esperen aconseguir en certa mesura. Entre aquestes mesures trobem l'eliminació de les votacions per accedir a les filaes, més transparència i informació pel que fa al nombre de dones que prenen part de la Festa i en quines condicions i, per ultim, permetre la formació d'esquadres mixtes. Aquests contactes s'han enfortit després del rebuig de la Filà Verds a l'entrada de dues dones, un fet que per a Fonèvol "no ha de representar la festa alcoiana".

Però a més de l'Associació de Sant Jordi, Fonèvol reclama expressament al Govern d'Alcoi que efectue "accions concretes" per a garantir la participació de les dones en les festes de Moros i Cristians en igual condició als homes.

Precisament fa uns dies era el Coordinador d'Esquerra Unida, Diego Fernández, qui manifestava la seua intenció d'iniciar les negociacions per a cercar una solució. Davant aquest pronunciament, Fonèvol considera que "el PSOE ha de moure fitxa en aquest assumpte, ja que és el que té la majoria en l'Ajuntament alcoià".

Fonèvol s'ha reunit amb el president de l'Associació de Sant Jordi Rafael Tortosa