El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fora mascaretes i Avant l’Entrà!

Esquadra de blancs Filà Aragonesos 2018
  • Principals canvis: la mascareta ja no será obligatoria ni per al públic ni en espais interiors com són les filaes.
  • Els dies de les Glòries, 17 i 18 d'abril, sí que serà obligatori l'ús de mascareta per al públic i dins de les filaes, perquè la normativa entra en vigor el 20 d'abril.

Les mascaretes deixen de ser obligatòries en interiors però, per precaució, l'Associació de Sant Jordi recomana utilitzar-les en els actes més multitudinaris, que les filaes estiguen ventilades i que els ciutadans actuen amb responsabilitat.

A partir del 20 d'abril les mascaretes deixaran de ser obligatòries tant en exteriors com en interiors, a excepció de determinats àmbits com el transport públic, els hospitals o les residències de majors.

Això vol dir que les nostres Festes tornaran a lluir com sempre. La nova normativa entra en vigor just un dia abans que comence la trilogia en Honor a Sant Jordi més esperada de la història i, per això, en els actes festers previs al 20 d'abril, s'haurà de respectar l'anterior reglament.

Fins ara, els festers podien desfilar sense mascareta, però el públic estava obligat a portar-la. A més, en tots els actes realitzats en espais interiors com els menjars en les filaes o les misses era obligatori l'ús de mascareta.

Amb aquesta nova normativa, ningú està obligat a portar-la. Un exemple d'aquest canvi són els menjars en les filaes. Els dies de les Glòries, el 17 i 18 d'abril, s'haurà de dur mascareta en interior, però en el menjar dels Músics ja no.

Malgrat això, l'Associació de Sant Jordi recomana utilitzar mascareta en els actes multitudinaris, que hi haja ventilació en les filaes i que els ciutadans actuen amb responsabilitat.