El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Formació gratuïta pel sector del químic-plàstic des d’AIJU i LABORA

Foto: AIJU

La formació començarà aquest mes de desembre i durarà fins a mitjans de 2021. Les empreses ja poden sol·licitar places per als seus treballadors.

154 persones rebran formació de la indústria química-plàstica gràcies a AIJU i una subvenció del LABORA per atendre a la gran demanda que existeix de mà d’obra especialitzada.

AIJU, l’institut tecnològic de producte infantil i d’oci d’Ibi, formarà a 154 persones del sector químic-plàstic en una subvenció del LABORA. Aquesta convocatòria està dirigida sobretot a treballadors actius del sector per augmentar i especialitzar els seus coneixements. Els empleats en ERTE tindran prioritat en aquestes activitats formatives i un percentatge de les places estaran reservades per persones desocupades.


En aquesta formació els alumnes estudiaran assignatures com ara disseny, construcció i condicionament de motlles amb termoplàstics, plàstics biodegradables i molts temes més relacionats amb la indústria del químic-plàstic tan popular a Ibi. La necessitat d’incloure aquest tipus de curs entre la formació oferida per LABORA és la gran demanda que tenen les empreses del sector per tindre treballadors especialitzats en aquestes tasques.


Seran 251 hores dividides en 12 accions formatives impartides per AIJU. Maite Romero, responsable deformació d’AIJU, anima a les empreses a participar en aquest projecte “és una oportunitat per millorar la capacitació i el saber fer d’una quantitat important de treballadors de la comarca”.