El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Formació per incentivar l'ocupació. AIJU ofereix un curs gratuït d'allò que demanden les empreses de les comarques

Fabricació de motles, imatge facilitada per AIJU

El curs "Fabricació i ajusts de motles per a peces termoplàstiques modelades per injecció" és gratuït, presencial, i amb més de 300 hores formatives que comencen el 16 de juliol. Més informació i inscripcions a AIJU
 

L'Institut del Joguet alerta d'un problema de relleu generacional a Ibi i la Foia de Castalla, amb falta de personal qualificat i amb coneixements pràctics en disseny i fabricació de motles. Per a pal·liar-lo, ofereixen aquest curs gratuït per a desocupats, presencial, i amb més de 300 hores de formació amb professionals en actiu. 

Entre les moltes activitats dels instituts tecnològics de les nostres comarques està la formació, que en els últims anys ha pegat un gir i s'ha centrat en cursos molt específics i concrets per a donar resposta a les necessitats de les empreses. És el cas del nou curs de l'Institut Tecnològic del Joguet, a Ibi, dirigit a persones desocupades a les quals formarà en la fabricació i ajust de motles per a peces termoplàstiques fetes per injecció.

Maite Romero, responsable de formació a AIJU, reconeix que a Ibi i els municipis del voltant hi ha un problema de relleu generacional, amb una "carència de personal qualificat i amb coneixement pràctic de disseny i fabricació de motles". Les empreses de la zona demanden personal amb aquest perfil "i aquestes ofertes d'ocupació són pràcticament impossibles de cobrir amb persones de la comarca per falta de personal especialitzat".

Per això s'ha preparat aquest curs, amb continguts dissenyats específicament d'acord amb les necessitats de la indústria, i definits per empresaris, tècnics i docents, tots amb una trajectòria professional en tallers de motles d'almenys 15 anys. I els professors que impartiran el curs estan la majoria en actiu, "la qual cosa facilita que els coneixements transmesos s'ajusten totalment a la realitat del teixit industrial", explica Maite Romero. 

El curs, dirigit preferentment a persones desocupades, comença el 16 de juliol, serà de 308 hores lectives, i acabarà en novembre. És presencial, en horari de vesprades, i totalment gratuït perquè està subvencionat per LABORA. Ací teniu tota la informació, i si teniu dubtes o voleu inscriure's podeu contactar amb AIJU en aquesta adreça electrònica o en el telèfon 965 554 475.