El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Formigó impermeabilitzat, el producte de l'alcoià Jorge Company que fa les construccions més eficients per tot el món

L'alcoià Jorge Company

Calculen que les institucions públiques podrien estalviar-se més de 1.000 milions d'euros en reparacions d'obra civil si apliquen este producte a les construccions.
 

Amb l'additiu que han creat les obres són més duradores, evitant rehabilitacions cada vegada que es filtra l'aigua. Ja treballen en 25 països sobretot per a l'obra privada, i ara volen també que s'aplique a l'obra pública, on es podria estalviar milions d'euros en reparacions.

L'alcoià Jorge Company és el CEO de Krystaline Technology, empresa ubicada a Elx i dedicada a la química constructiva. Juntament amb un canadenc han creat un additiu que permet la impermeabilització del formigó, fent que les obres siguen molt més duradores en evitar despeses per filtracions o rehabilitacions. Molt important per edificacions on la presència de l'aigua és constant com en la costa, o en pàrquings soterranis, túnels o dipòsits d'aigua.

Krystaline Technology va nàixer el 2016 i treballen ja en 25 països: el seu producte està en pàrquings de Hong Kong, en la seu de Booking en Amsterdam o en el gratacel de Londres 'Consort Place'. "Normalment comencem sempre a treballar fora perquè la tecnologia està més madura", diu Jorge Company, tot i que ja són coneguts també en Espanya on han fet grans projectes com un recent al port de la Palma.

Ara els plans de futur passen per continuar l'expansió internacional, però també per introduir-se en l'obra pública, ja que quasi tots els seus projectes són d'obra privada. Calculen que les institucions públiques podrien estalviar-se almenys mil milions d'euros en reparacions d'obra civil si s'utilitza el formigó amb l'additiu d'impermeabilització.

També treballen en I+D, i amb la Universitat Miguel Hernández posaren en marxa fa un any la Càtedra d'Eficiència en la Construcció, on s'ofereix formació i on també s'investiga per a millorar el producte amb el monitoratge del formigó durant el pas del temps. Per altra banda participen en el CSIC, el Consell Superior d'Investigacions Científiques, en un projecte de fissuració del formigó.