El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fresneda Magazine convida als candidats alcoians a debatre sobre diversitat sexual i familiar

El debat tindrà lloc el pròxim 14 de maig, al Casal Ovidi Montllor, a partir de les 19 hores. Està obert a tot el públic interessat, i acudiran membres de 6 partits polítics que opten a l'alcaldia.

PSOE, PP, Compromís, Guanyar Alcoi, Unides Podem i Ciutadans debatran sobre l'aplicació de la llei d'igualtat LGTBI en la ciutat d'Alcoi.

El pròxim 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBfobia, i com enguany cau dins la campanya d'eleccions municipals, des de la revista cultural Fresneda Magazine i Diversitat Alacant han considerat adient ajuntar a les principals forces polítiques que opten al consistori alcoià per a saber què opinen i quin és el seu compromís amb la lluita LGTBI.

Així, el pròxim 14 de maig al casal Ovidi Montllor, acudiran representants de 6 dels partits polítics que concorren a les eleccions: POSE, PP, Ciutadans, Guanyar Alcoi, Unides Podem i Compromís. El debat estarà moderat pel director de la revista Fresneda, Aitor Pla, qui explica que "és un debat molt important per a la nostra ciutat, i més quan en campanya electoral les polítiques LGTBI estan pràcticament oblidades".

El debat es dividirà en tres blocs: un primer on s'analitzaran les mesures en polítiques d'igualtat que s'han pres els últims anys a la ciutat; un segon bloc on es preguntarà als candidats com pretenen aplicar en el municipi la recentment aprovada llei d'Igualtat LGTBI en la Comunitat Valenciana; i per últim les mesures concretes que proposen per a divulgar, fomentar o incentivar l'aplicació de la llei a Alcoi.

Salomé Medina, portaveu de Diversitat Alacant, coorganitzadora del debat, considera que és molt bona oportunitat per què "el que hem aprés dels debats de l'anterior i recent campanya electoral és que les polítiques inclusives i d'igualtat LGTBI no són un tema d'interés social i periodístic a les quals dedicar un bloc. Pocs s'han parat a analitzar quines mesures LGTBI porten els partits que concorren a les eleccions en els seus programes electorals, i el debat que tindrà lloc en Alcoi és essencial, bàsic i necessari en tots els municipis".