El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fresneda Magazine ret homenatge a 7 Dones Valentes pel 8 de març

Aitor Pla amb algunes de les Dones Valentes: Marcela Ripoll, Xeca Lloria, Macrina Soler i María Such

María Such, Macrina Soler, Marta Gisbert, Xesca Lloria, Marcela Ripoll, Salomé Medina i María Teresa García són les 7 dones a les quals ret homenatge la revista cultural Fresneda Magazine per la celebració del 8 de març.

És la segona edició d'aquesta campanya que, com explica Aitor Pla, director de la revista, vol visibilitzar a les dones i "la seua lluita, la seua perseverança i la seua espenta per aconseguir una igualtat real dins la societat de les nostres comarques". L'any passat la campanya va tindre molta difusió amb més de 5.000 visites en les xarxes socials, i enguany repeteix amb 7 dones diferents.

Aitor Pla explica que per aquesta segona edició es vol destacar la implicació de les dones amb entitats i associacions, així tenim a Marcela Ripoll, presidenta de SOLC; Salomé Medina, portaveu de Diversitat Alacant; Maria Teresa García, vicepresidenta d'ACOVIFA, i Macrina Soler, directora del grup teatral Amor Discos. També hi ha dos periodistes, Xesca Lloria d'El Nostre; i Marta Rosella Gisbert de Ràdio Alcoi. I la sèptima és una dona de rellevància institucional com Maria Such, directora de l'Institut Valencià de la Dona. María Such ha visitat Alcoi per a participar en la presentació de la campanya, i també ha visitat l'associació contra la violència de gènere, ACOVIFA.

María Such i Aitor Pla en la visita a ACOVIFA

La campanya arranca ara amb motiu de la celebració del 8 de març, però les activitats s'allargaran fins després de l'estiu amb conferències i xarrades, i tot conclourà amb un acte públic en homenatge a aquestes 7 dones. Per cert, que des de Fresneda Magazine donen suport a la vaga de dones convocada per al 8 de març, per això anuncien que el número 8 de la revista eixirà una setmana després, el 15 de març.