El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fundació Limne demostra a Alcoi que les rates penades són les nostres aliades

Dispositiu per escoltar ultrasons / Limne
Hi han assistit vora 20 persones

Les rates penades són molt beneficioses per als humans, ja que poden menjar entre 800 i 1000 preses (de les quals algunes poden ser mosquits o insectes) només en una nit. L'activitat s'ha realitzat realitat amb un doble objectiu: en primer lloc, per incentivar l'educació ambiental i, en segon lloc, perquè hi ha un declivi poblacional de rates penades, ja que perden llocs on viure

Les rates penades porten molts beneficis a la societat. Fundació Limne vol desmuntar mites sobre aquests peculiars animals, ja que són consumidors de plagues i mosquits. Fins i tot, poden menjar entre 800 i 1000 preses (de les quals algunes poden ser mosquits o insectes) només en una nit. Totes aquestes dades les han donat els tècnics de Fundació Limne en l'activitat de seguiment de rates penadesm on hi han assistit vora 20 persones entre xiquets i majors.

El lloc d'encontre ha estat la Glorieta i des d'ahí han pujat cap a la Zona Alta d'Alcoi en direcció al Molinar. El seguiment l'han fet amb aparells per detectar ultrasons i amb la construcció d'alguns refugis. Cal destacar que al territori valencià hi ha unes 22 espècies de rates penades i l'objectiu de Limne és fer grups de seguiment per saber com es meneja cada espècie. L'activitat s'ha realitzat amb un doble objectiu: en primer lloc, per incentivar l'educació ambiental i, en segon lloc, perquè hi ha un declivi poblacional de rates penades, ja que perden llocs on viure. Limne i els voluntaris participants hi han identificat i escoltat 5 especies diferents de rates penades.

Aquesta no és l'única activitat que ha fet Fundació Limne a les nostres comarques, ja que s'han desenvolupat accions encaminades a la neteja de rius o al seguiment de tortugues, aquesta última amb la col·laboració d'AITEX. Com a pròximes activitats confirmades, se celebrarà una activitat relacionada amb les plantacions als paisatges de Ribera. Encara no hi ha data concreta, però serà cap a la tardor.