El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fundació Mutua Levante avança la Fira Modernista d’Alcoi amb una exposició sobre la màgia del cinema d’època

L'expo s'inaugurarà el divendres 3 de setenbre a les 19 h i es podrà veure fins el 30

A Mutua Levante no volen deixar perdre el temps i aquest 3 de setembre ja organitzen la primera exposició sota el paraigua de la Fira Modernista. Es tracta de l'exposició Georges Méliès, que ens submergeix en l’univers fantàstic del més imaginatiu dels primers realitzadors de pel·lícules. La inauguració serà aquest divendres 3 de setembre a les 19 hores.

Mèlies és per molts el mestre de la fantasia, el més increïble mag del cinema, el rei de les «pel·lícules de trucs». En aquesta expo que s’inaugura a la Sala de la Plaça d’Espanya es pot veure la mostra de l’artista amb una imaginació il·limitada, el primer a captar l’espectacular abast artístic del cinematògraf a principis del segle XX i a comprendre que podia servir per a contar històries fantàstiques, crear un univers màgic d’efectes especials i que, amb desvergonyiment, va reclamar que la cinematografia era un art.

La inauguració serà aquest divendres 3 de setembre a les 19 hores. Xavi Cortés, de Fundació Mutua Levante, indica que Georges Mélies fou qui dotà de contingut el cinematògraf que van idear els germans Lumiere. Fou “un gran invent”. Per la seua banda, Lorena Zamorano, regidora de Turisme, assegura que “Mutua ajuda a complementar l’oferta de la Fira” i insisteix en el “suport que donen en altres fites culturals i festius com és el Nadal Alcoià”.