El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fundació Novaterra es consolida a Alcoi i lliura distincions a la inclusió social

Acte de Novaterra a Àgora / AM

El Col·legi La Salle, Col·legi Vedruna Carmelites, el Campus d'Alcoi de la UPV, Caixa Popular i Fundació “la Caixa” han sigut també reconeguts pel seu compromís amb Novaterra Alcoi des de l'inici.

La Fundació Novaterra ha organitzat el II Encontre d’Empreses Responsables Interconnectades a Alcoi. Fa 4 anys que tenen la seu a Alcoi. A banda de lliurar reconeixements a la inclusió Social, també han premiat aquelles entitats que estan amb Novaterra Alcoi des dels seus inicis.

El Col·legi La Salle, Col·legi Vedruna Carmelites, el Campus d'Alcoi de la UPV, Caixa Popular i Fundació “la Caixa” han sigut també reconeguts pel seu compromís amb Novaterra Alcoi des de l'inici. En quatre anys, que porta en funcionament la seu de Novaterra a la comarca de L'Alcoià i el Comtat, 245 persones han aconseguit un lloc de feina després de realitzar el seu itinerari d'inserció.

Novaterra té com a finalitat la inclusió social a través de l'ocupació de persones amb dificultats per a accedir al mercat laboral. La Trobada s'ha iniciat amb un panell d'experiències d'empreses col·laboradores moderat per Ignacio García, director de l'oficina de Caixa Popular a Alcoi, en el qual han compartit la seua experiència d'inserció soci laboral a través de Novaterra les empreses Up2City, Grup Mugisa, Jera Avanza i Projecte 1+1.

En aquests quatre anys que porta en funcionament Novaterra a les nostres comarques més de 500 persones han realitzat el seu itinerari d'inserció soci laboral i 245 han aconseguit una ocupació.

Verónica, Zunilda, Almudena i Rafael són 4 de les 93 persones que en 2020 van aconseguir una ocupació, que hui dia mantenen. Després del panell d'experiències empresarials han compartit el seu testimoni com a protagonistes de l'Itinerari d'Inserció Social Laboral, que en Novaterra bategen com a “Viatge a la Dignitat”. Perquè no es tracta només d'aconseguir una ocupació, sinó de recuperar l'autoestima i sentir-se una persona digna d'eixe lloc de treball.

La trobada ha sigut inaugurada per Francisco Cobacho, president d'honor i fundador de Novaterra, Emili Altur, Gerent, i clausurat per Francesc de Paula Pons, el seu vicepresident. S'ha conclòs amb un esmorzar adaptat a les mesures de prevenció de la Covid-19, gràcies al Servei oferit per Novaterra Catering & Events, empresa social impulsada des de la fundació.