El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gabriela Bravo sobre els controls policials a Alcoi en cap de setmana: "Tindran un efecte dissuasiu, però no invasiu ni inquisitori"

Reunió a Alacant de la Policia / PN

Alcoi donarà a conèixer més detalls del seu dispositiu els pròxims dies, segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA

La Generalitat ha instat a l'Ajuntament d'Alcoi a desplegar aquest cap de setmana a "tots els efectius disponibles de les seues policies locals". Aquests dispositius estaran complementats amb la Policia Nacional, que ja s'ha reunit per coordinar el dispositiu a les ciutats més grans de la província. En els pròxims dies es donarà a conèixer amb més detalls el dispositiu preparat per a Alcoi en aquest primer cap de setmana de tancament perimetral.

Alcoi quedarà tancat perimetralment aquest cap de setmana des de les 15 h del divendres 29 de gener fins a les 6 h del dilluns 1 de febrer, així com els festius. Cap persona podrà entrar i eixir, salvo excepcions justificades.


La consellera d'Interior, Gabriela Bravo, ha instat els i les responsables municipals de seguretat ciutadana de les ciutats majors de 50.000 a "desplegar tots els efectius disponibles" de les seues respectives policies locals per a limitar la mobilitat "de la meitat de la població de la Comunitat" i doblegar així la corba de contagis de la Covid-19. Bravo s'ha reunit, entre altres, amb representants polítics i policies locals de ciutats com Alcoi.

Per a la consellera, el desplegament policial ha de tindre un "efecte dissuasiu, però no invasiu ni inquisitori" entre la població que ha d'assumir que la situació dels hospitals "és crítica" i que aquesta mesura "va de debò". Per això, ha recordat que és necessari que la màxima quantitat d'efectius policials estiga disponible aquest cap de setmana "de la mateixa manera que l'han fet els professionals sanitaris perquè aquesta mesura està dissenyada per a salvar vides".

Bravo també ha recordat als i les responsables municipals de seguretat ciutadana que les policies locals han de continuar amb la labor "importantíssima" de "pedagogia i informació per a dur a terme un servei públic no invasiu ni rigorós que és molt més eficaç".