El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gabriel Tomás, alcalde de Muro: "En un Ajuntament no fem dogma, gestionem el 99 per cent del temps"

Ja més que complits els primers 100 dies de govern dels nous ajuntaments, entrevistem a l'alcalde del municipi on el gir ha sigut més gran, Muro. Gabriel Tomás, abans d'Esquerra Unida, ens parla de com són les reunions amb la resta de regidors del PP i Ciutadans, amb qui comparteix govern. I ens avança que es crearà una Plataforma Ciutadana, sense participació de polítics, per a tindre contacte directe amb el nou govern.

L'alcalde de Muro, Gabriel Tomás, ens parla de com ha arrancat el funcionament en el nou ajuntament, format per dos regidors no adscrits (abans d'Esquerra Unida), quatre populars i un de Ciutadans. "És important arribar a acords sobre programa, i que més dóna d'on siga la persona", explica Gabriel Tomás, qui creu que cal separar política i municipalisme, perquè "en l'espectre ideològic en un Ajuntament no es fa res: no fem lleis, no fem dogma; gestionem el 99 per cent del temps".

Parlem en Gabriel Tomás de la nova Plataforma Ciutadana que es crearà d'ací poc, de la que formaran part ell i l'altre regidor no adscrit, i que serà "apolítica". Funcionarà de manera assembleària i tindrà contacte directe amb l'Ajuntament, i cap polític d'un partit podrà formar part. També ens parla dels projectes que estan en marxa, com la construcció del Bracal o el projecte per a fer un nou edifici municipal.